Közeleg a tanártüntetés, egyre nő a feszültség

A Tanítanék Mozgalom szombatra meghirdetett – lassan országossá terebélyesedő – tüntetése és a közoktatási törvény sokat bírált, hétfőre ígért parlamenti szavazása előtt érezhetően nő a feszültség. Ezt jelzi többek között a keddi budaörsi demonstráció, valamint a szaktárca és a Pedagógusok Szakszervezetének tegnapi éles pengeváltása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden terjedelmes közleményben reagált Galló Istvánné minapi szavaira. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke korábban arról beszélt, hogy az előterjesztésből kimaradt számos, a kabinet által már korábban elfogadott javaslatuk, az érdekképviselet 25 pontjából legalább 20-at szerepeltetni kellett volna a vonatkozó kormányrendeletben, de nem így történt. Az Emmi tegnap meglehetősen keményen vágott vissza: a szakszervezetek sajnálatos hozzáállása ellenére – miszerint a köznevelési kerekasztalon nem vesznek részt – a tárca a PSZ 25 pontos követelésének csaknem mindegyikében konkrét megoldási javaslatot dolgozott ki.

A PSZ viszontválaszában értetlenkedését fejezte ki, hogy mit nem ért az oktatási államtitkárság abból: a köznevelési törvény parlamenti szavazásra váró módosításából több olyan pont is kimaradt, amelyekről a sztrájkbizottsági tárgyalásokon egyeztettek, és úgy tűnt, az álláspontok közeledtek. Bekerültek viszont olyan módosítások, amelyekről szó sem volt az egyeztetéseken.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.