Belföld: Közel száz méteres daru áll Pécsen - NOL.hu
 

Közel száz méteres daru áll Pécsen

Felállították a pécsi toronyház bontásához szükséges darut, amely 97,5 méter magas, ami körülbelül azonos a budapesti bazilika magasságával.

Ezzel emelik fel a tárgyak lezuhanása ellen védő palánkot, a bontási munkához szükséges szerszámokat és ezzel hozzák le a földre a ház bontott elemeit is, amelyeknek többségét újrahasznosítják. A darut öt nap alatt építették fel.

Korábban már elkészült a ház körül a 16 méteres védőzóna, és megváltozott a forgalmi rend is. A bontással 2016 végére készülnek el, s az állam 1,2 milliárdos támogatásával fogják elvégezni.

A megkérdezett pécsiek többsége parkot szeretne az 1974 és 1976 között épült ház helyén. 1989-ben derült ki, hogy az épület vas tartóelemei korrodálódtak, a toronyház életveszélyes. A lakókat 1991-ben kiköltöztették.

Top cikkek
Magyarország

Néhány kilométerre vannak a magyar határtól a Belgrádból menetelő menekültek

Már csak néhány kilométerre vannak a magyar-szerb határtól azok a migránsok, akik gyalog indultak el Belgrádból. Az M1 televízió tudósítói délelőtt azt jelentették, hogy a menetben mintegy 130-an vannak, hajnalban érkeztek Szabadkára, ezután Palicson látták őket, vagyis mintegy 10 kilométerre vannak a magyar határtól.
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér