Kövér Lászlóval vágott vissza az MSZP a Fidelitasnak

Az MSZP szerint Tóbiás József, a párt jelenlegi elnöke jogszerűen vette fel képviselői költségtérítését, amelyet közfeladatai és pártfeladatai ellátására használt fel - reagált a szocialista párt a Fidelitas országos alelnöke által szombaton mondottakra.
Balogh Gergely a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Tóbiás József - bár Érden lakik - Nyíregyházát jelentette be lakcímeként az Országgyűlésnek és több mint tíz éven keresztül ez alapján vette fel költségtérítését, mintegy 50 millió forintot. Mint mondta: a Fidesz és a Fidelitas felszólítja Tóbiás Józsefet, az MSZP elnökét és Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció politikusát, hogy az általuk jogosulatlanul felvett közpénzt fizessék vissza, vagy ajánlják fel jótékony célra.

Az MSZP azt közölte: Tóbiás József felelős politikusként bánt a pénzügyekkel, mivel minden hivatalos kiadását a képviselői költségtérítéséből fedezte, az MSZP-től neki járó költségtérítésre nem is tartott igényt. Mint megjegyezték, "ez azért fontos megtakarítás, mivel a párttámogatás forrása is közpénz".

A Fidesznek "csak azután lehetne erkölcsi alapja bárki számonkérésére, ha Kövér László elszámolna azzal, hogy miként kaphat zalaegerszegiként költségtérítést úgy, hogy Szigetszentmiklóson lakik, miközben házelnökként minden hivatalos kiadását az állam fedezi" - olvasható az MSZP közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.