Kövér László: Teljesen elhibázott a minisztériumok költöztetése

„Teljesen elhibázott, végiggondolatlan" ötletnek nevezte Kövér László a minisztériumok vidékre költöztetését – írja az Origo. A házelnök a Katolikus Rádiónak nyilatkozva kifejezte reményét, hogy a terv nem valósul meg, mert, mint mondta, nem véletlenül alakult ki a szokás a legtöbb országban, hogy a kormányzati hivatalokat egy helyre sűrítik.

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester ugyanakkor várja a Honvédelmi Minisztérium odaköltözését, ugyanis munkahelyek létesülésére számít városában. Azonban, mint arról lapunk beszámolt, nagyon úgy néz ki, hogy pont a HM esetében már nem olyan nagy a kormányzat lelkesedése.

A Heti Válasz írása szerint a költözés a NATO-szabályoknak sem felel meg. Alapelv ugyanis, hogy két fontos irányító központ nem lehet egy helyen – írják. Márpedig Székesfehérváron van a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága. A valóságban, mint arról honvédségi körökben járatos informátortól lapunk megtudta, a NATO-ra való hivatkozás inkább csak ürügy. A számítások szerint ugyanis túl nagy összeget, mintegy negyvenmilliárd forintot emésztene fel a költöztetés, ráadásul a minisztériumi dolgozók jelentős része nem is vállalná az áthelyezést.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.