Kövekkel támadtak egy roma család házára Zalaegerszegen

Kövekkel dobálták meg egy roma család házát Zalaegerszegen szerdára virradó éjszaka. Hajnali kettőkor hajítottak ismeretlenek több bazaltkövet a csácsi városrész, főként romák lakta utcájának végén álló épület felé: két ablak betört, de senki nem sérült meg.

– Heten voltunk otthon, én, a feleségem, három gyermekünk és a nagyszülők. Arra riadtunk fel, hogy berobbannak az ablakok, és mindent üvegszilánk borít. Négy-öt darab, két-három kilogrammos, öklömnyi bazaltkövet dobtak a házra, az egyik bent a szobában, a legkisebb lányom feje mellett esett az ágyra – idézte fel a táma-dás pillanatait a családfő, aki névtelenséget kért.

– Szerencsére egyikünk sem sérült meg, de rettenetesen megrémültünk. Üvöltöttem, hogy feküdjön mindenki a földre, mert azt hittem, hogy hasonló támadás ért minket, mint a tatárszentgyörgyi családot, s ha menekülni próbálunk, ránk lőnek. Mozdulatlanul feküdtünk a föl-dön, amíg ki nem értek a mobiltelefonon riasztott rendőrök. A járőrök néhány perc alatt kiértek, de addigra elmenekültek a támadók, akiket senki nem látott.

A férfi biztos abban, hogy roma származásuk miatt támadták meg őket, mert ellenségeik, harago-saik, nincsenek, ráadásul, ha nem is jómódúak, rendezett körülmények között élnek, kölcsönre sem szorulnak. A családfő elmondta: Ausztriába jár feleségével “lomizni”, ebből van jövedelmük, amiből tisztességesen nevelhetik három – általános- és szak-középiskolába – járó gyermeküket.

A férfi szerint a támadók előre eltervezték akciójukat, mert csak néhány utcával odébb vannak olyan bazaltkövek, mint amiket behajítottak házukba. Megjegyezte: az utca utolsó lakott háza az övek, azt pedig a hírekből tudja, hogy más romák elleni támadásoknál is mindig a “faluvégi” épület volt a célpont. A férfi közölte: a rendőrség azt ígérte, hogy gyakrabban járőröznek majd utcájukban, de inkább elköltöznek egy időre, mert félnek, visszatérnek a támadók.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a történtekről szűkszavú közleményt adott ki. E szerint szerda hajnalban ismeretlen személy egy zalaegerszegi családi ház két ablakát több kővel megdobta. A helyszínelés során az egyik szobában egy követ találtak, míg további ötöt a ház előtti járdán. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.