Kovács László: "Orbánisztán" szembe megy az európai értékekkel

Az Orbán-kormány az egész európai értékrenddel megy szembe, Magyarországot korábban az uniós integráció mélyítésének egyik hangoztatójaként ismerték, most pedig egyre többen "Orbánisztánnak" nevezik - mondta Kovács László, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

A képviselő beszámolt arról, hogy egy kétnapos brüsszeli konferencián vett részt a múlt héten, amelyen baloldali politikusok és elemzők tartottak előadásokat. Magyarországgal kapcsolatban úgy vélekedtek, hogy az ország egyre messzebb kerül attól a céltól, amelyet korábban kitűzött maga elé - mondta Kovács László.

Hozzáfűzte: Orbán Viktornak azt sem tudták elnézni, hogy sértő és félrevezető kiszólásokat és ígéreteket tett az unió vezetőinek, magas rangú tisztviselőinek.

A politikus ismertette: a konferencia főbb megállapításai között szerepelt, hogy a kilábalást a válságból a szélesebb integráció, a munkahelyteremtés, tehát a "több Európa" jelentheti.

Kovács László elmondta: véleménye szerint az uniónak önálló képviseletre lenne szüksége az ENSZ Biztonsági Tanácsában és a G-20-ban (a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő országcsoportban) is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.