Kovács Béla: nem vagyok James Bond

Célzott és célirányos támadásnak nevezte a kémkedéssel gyanúsított jobbikos EP-képviselő az ellene folyó vizsgálatot pénteki pápai lakossági fórumán.
Ha ez a "lejárató hadjárat (...) nem célzott és nem célirányos támadás, akkor nem tudom, minek lehet ezt nevezni" - mondta az európai parlamenti mandátumért újrainduló Kovács Béla.

"Nem vagyok James Bond, nem vagyok Zorin, én egy tisztességes magyar állampolgár vagyok" - jelentette ki kéttucatnyi hallgatója előtt, felvetve, lehet, hogy az vele a probléma, hogy egyes budapesti parlamenti képviselőktől eltérően ő csak magyar állampolgársággal rendelkezik.

Kovács Béla kiemelte: brüsszeli teljesítménye, például háromszoros jelentéstevői megbízatása miatt ő a legeredményesebb magyarországi európai parlamenti képviselő.

"Nagyon messze mentem, túl sok eredményt értem el, ez nagyon sok embernek nem tetszik", köztük a jelenlegi hatalomnak - jegyezte meg.

A keleti nyitás kapcsán szólt arról is, hogy Vona Gábor pártelnökkel szeptember elején 20-30 vállalkozóból álló delegációval Közép-Ázsiába utaznak, ahol a magyarokra testvérnépként tekintenek, ahol a GDP-növekedés a válság dacára évi 10-12 százalék, az adó- és a hitelkörnyezet pedig vállalkozásbarát, miközben nincsenek jelen külföldi bankok.

Kovács Béla elmondta: az EP-választás után egyből elindítják Rolandas Paksas litván képviselővel azt a kezdeményezést, amellyel el kívánják érni, hogy legyen európai uniós minimálbér és minimálnyugdíj. Mint mondta, még az idén összegyűjthető a szükséges mennyiségű aláírás, amely ahhoz kell, hogy a téma az Európai Bizottság, majd az Európai Parlament elé kerülhessen.
A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt.

Kovács Béla sajtótájékoztatón kijelentette: soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működött velük együtt, és megkeresés sem érkezett hozzá tőlük. Közölte, határozottan visszautasítja a Magyar Nemzetben leírt vádat, és Mirkóczki Ádám képviselőtársán keresztül kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága teljes nyilvánosság előtt hallgassa meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.