Hivatalosan csak nevelési hiba volt megkötözni az ovis kisfiút

Az ügyészség mostani döntése szerint nem történt bűncselekmény, amikor egy óvónő tavaly decemberben megkötözött egy 4 éves kisfiút Kaskantyún.

Mint ahogy mi is megírtuk, Mezei Józsit a vezető óvónő, Kiss Istvánné fegyelmezési céllal megkötözte, amikor az egyébként engedelmes gyerek rosszul viselkedett és több társát is lökdöste. Az esetben nem világos, hogy mivel és mennyi ideig volt megkötve a kisfiú, akit szülei az eset után kivették az óvodából, és feljelentést is tettek. Mivel a rendőrség szerint az óvónő szabályszerűen járt el, az ügyben a szülők panaszt tettek. Kiss Istvánné egyébként azóta is ugyanott dolgozik, vizsgálatot sem indítottak ellene.

Az ügyészség azonban nem lát problémát: indoklásuk szerint az, amit az óvónő tett, nem bűncselekmény, csak nevelési hiba.

"Ezen megoldásnak kizárólag nevelési célzata volt, és nem a gyermek megalázása, megszégyenítése, személyi szabadságának tartós korlátozása" – állítja az ügyészség a Blikk szerint.

A szülők nem adják fel, és újabb jogi utakat keresnek. Elmondásuk szerint az eset óta Józsikának pszichológushoz kell járnia. Bilkei Pál pszichológus is túlzásnak tartja az óvónő tettét. A szakember állítja: nem múlik el egyszerűen egy ilyen eset, egyértelműen nyoma marad a gyerek lelkében a traumának.

Az ügy sajnos nem kirívó, Keszei Sándor, a Magyar Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) elnöke szerint ez csak egy a több száz hasonló eset közül. Sokszor bántalmazzák a gyerekeket, kiskorú veszélyeztetése miatt a kaskantyúi óvodában is vizsgálat indult más gyerekekkel kapcsolatban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.