Kósa rátett egy lapáttal Kerényi buzizására

"Ha Budapesten túlságosan meleg lenne", Debrecen visszavárja Vidnyánszkyt – kacsintott ki a közönségre videoüzenetében Kósa Lajos.

A debreceni Csokonai Színházban szerdán tartottak évadzáró ülést, amely egyben a Nemzeti Színházba távozó Vidnyánszky Attila búcsúztatása is volt. A rendezvényen részt vett Halász János kulturális államtitkár, korábbi debreceni alpolgármester, s mivel Kósa Lajos polgármester más elfoglaltsága miatt személyesen nem tudott megjelenni, a városvezető búcsúmondatait videoüzenetben közvetítették.

Kósa Lajos a Csokonai Színháztól elköszönő Vidnyánszkynak többek között ezt mondta: "kedves Attila, ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza". Szavait nem nagyon lehet másként értelmezni, mint a homoszexualitásra való célzásként, tekintettel arra, hogy a közelmúltban Vidnyánszky Attila társaságában Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott azt mondta: a jövőben a Nemzeti Színház "nem a buzikról fog szólni".

Kósa Lajos szellemességnek szánt, de inkább alpárinak nevezhető megjegyzését az évadzáró közönsége nagyon is értette, szavait ugyanis hangos nevetés fogadta.

Az eseményről beszámolt a helyi városi televízió is, de a tudósításban Kósa Lajos videoüzenetének csak egy részlete hangzik el, a teljes szöveg nem. Az elhangzottakat azonban megerősíti a Hajdú-bihari Napló tudósítása, amely Kósa szavait így kommentálta: "Kacajok, kuncogások fogadták a kétségtelenül kétértelmű beszédet". A megyei lap tudósítása itt olvasható. A beszédet kommentálta Parti Nagy Lajos költő is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.