Kósa egymillióból bulizott Új-Zélandon

A volt debreceni polgármester, a Fidesz alelnöke a titkárnőjével, Halász János volt kulturális államtitkárral és Halász fiával nézett be az aucklandi Rolling Stones-koncertre. Az út fejwenként egymilliójukba került.
A háromnaposra tervezett útról néhány napja a Bors írt először. Kósa Lajos a bulvárlapnak akkor úgy nyilatkozott, szabadságra ruccan ki az Egyesült Arab Emírségekbe, az útról pedig semmit nem szeretne mondani. Erre lehetett is oka, a Bors legalábbis pedzegette, hogy a valódi úticél a Dubajtól potom 18 ezer kilométerre fekvő új-zélandi főváros, Auckland, ahova a Kósa vezette társaság a Rolling Stones koncertje miatt utazott el.

A pénzt nem sajnálták. Kósáék szerdán indultak, Budapestről Aucklandbe egy repülőjegy 450 ezer forintba kerül, és ha számításba vesszük, hogy a négycsillagos Copthorne Hotel Auckland HarbourCityben szállt meg, ahol egy éjszaka 60 ezer forintba kerül, a Rolling Stones szombati koncertjére pedig 50-75 ezer forint körül lehet jegyet venni – így minimum négy napot el kellett tölteniük a szállodában – akkor a buli az étkezésekkel együtt fejenként körülbelül egymillió forintjukba került.

Kósa – emlékeztet az Index – már többször is járt Dubajban. az egyik, állítólag hivatalos útján politikusokkal, befektetőkkel tárgyalt, többek között egy Dubaj–Debrecen-repülőjárat elindításáról is. Ezzel valószíynűleg azokat a debreceni szocialista vádakat próbálta cáfolni, hogy közpénzből nyaral de a repülőjárat elindításából azóta sem lett semmi. Ami Halászt illeti, a volt kulturális államtitkárról, az MMA felügyelőtestületi elnökéről az ismerőseinél landoló százmilliók miatt írtunk korábban.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.