Mit kap ezért Kósa Orbántól?

Magánúton volt, ezért nem nyilatkozik, de a Fidesz ügyvezető alelnökének a párttársai szerint nem volt szerencsés egy drága külföldi utat választania.

Kósa Lajos és Halász János nem sokkal két óra után befutott, és szavazott is a parlamentben, miközben a sajtó munkatársai a parlamenti folyosókon azt próbálták kitalálni, hogy holnap valamivel dél előtt landol-e a Liszt Ferenc repülőtéren a dubaji járatuk. A debreceni politikusról a Bors nyomán írtuk meg, hogy nem is álltak meg Dubaiban, hanem továbbrepültek Új-Zélandra a Rolling Stones aucklandi koncertjére. A 18 ezer kilométeres út egymillióba kerülhetett fejenként.

„Szabadságra megyek, összesen három napra utazom, nem szeretnék róla semmit mondani" – mondta Ferihegyen a Fidesz Dubaj felé tartó politikusa állítólag, amikor indult. Kósa Lajos a titkárnője, Halász János volt kulturális államtitkár pedig a fia társaságában utazott.

Parlamenti tudósítónk a T. Házban, az ülésteremhez közeli Piros társalgóban sétált el a napbarnított Halász mellett, aki éppen telefonált, amíg be nem ért az ülésterembe. Időközben Kósa is megérkezett, de nem nyilatkozott, sietett szavazni.

Munkatársunk szeretett volna nyilatkozatot kérni tőle az utazásáról, de Kósa írásos üzenetünkre azt válaszolta, hogy „abszolút magánúton” volt. „Szinte minden megjelent tudósítás hazugság, vagy csúsztatás volt” – írta. A Fidesz ügyvezető alelnöke tudatta, hogy nem nyilatkozott senkinek. „Nincs is miről” – tette hozzá.

A lapunk által megkérdezett fideszes és kereszténydemokrata politikusok is azt hangsúlyozták, hogy Kósa magánúton volt, és annak a részletei nem tartoznak a nyilvánosságra, mert nem illik „intimpistáskodni”. Viszont azzal valamennyien egyetértettek, hogy ha egy politikus külföldre utazik, annál jobban irritálja a választókat, minél messzebbre megy, mert annál drágább az utazás. „Ez nem volt szerencsés” – fogalmazott az egyik kormánypárti politikus, hozzátéve, Kósa nem lett a Fidesz fekete báránya, de a miniszterelnök lehet, hogy megdorgálja.

Hogy az új-zélandi utazás esetleg egy miniszteri bársonyszékbe kerülne-e, arról nem szerettek volna találgatni. A lapunk által megkérdezettek szerint a „kupakolós” nyilatkozata volt a legkínosabb, mert az a politikai tájékozottságát kérdőjelezte meg, és ez a frakcióvezetői reményeit is veszélyeztetheti, ha Rogán Antal kormányzati pozíció miatt távozna a Fidesz-képviselőcsoport éléről – tették hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.