Kórházi ellátásra szorult Biszku Béla

Kórházban kezelték a múlt héten Biszku Bélát. Azt azonban nem tudni, hogy miért és mennyi ideig volt kórházban.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina azt közölte: ügyészi indítványra a Budai Központi Kerületi Bíróság –a kezelések időtartamára – módosította a házi őrizet helyét.

Azt nem tudni, hogy Biszku Béla miért és mennyi ideig volt kórházban; a főügyészség nem adott bővebb tájékoztatást. Az ügyészségi szóvivő még annyit közölt, hogy a folyamatban lévő eljárást a fentiek egyebekben nem befolyásolják.

Az MTI próbálta elérni Biszku Béla ügyvédjét, egyelőre sikertelenül.

Biszku Béla az 1956-os forradalom leverése után az állampárt, az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának, majd Politikai Bizottságának tagjaként, 1957 és 1961 között belügyminiszterként a megtorlások egyik irányítója volt.

Biszku Bélát szeptember 10-én két 1956-os – a budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni – sortűzzel kapcsolatban gyanúsították meg. A bíróság Biszku Béla ügyében lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügyész fellebbezést jelentett be a házi őrizet elrendelése érdekében, a védő pedig a tilalom megszüntetését kérte.

Másnap Biszku Béla a HírTV-nek adott interjújában arról beszélt, hogy 1956-ban semmiféle kapcsolata nem volt a karhatalommal, "se közvetve, se közvetlenül".

Múlt pénteken a Fővárosi Törvényszék egy hónapra házi őrizetbe helyezte Biszku Bélát; úgy foglalt állást, hogy – figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tételére – a gyanúsított eljárási cselekményeken való részvétele és folyamatos ellenőrzése csak házi őrizettel biztosítható. Hozzátették: csak ezzel a kényszerintézkedéssel zárható ki, hogy "B. Béla" a hatóság elől ne rejtőzzön el vagy ne távozzon ismeretlen helyre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.