Kontrát: új rendőrségnek kell születnie

A belügyi államtitkár szerint a rend érdekében elengedhetetlen, hogy új rendőrség szülessen. Kontrát Károly úgy fogalmazott a Parlamentben: gondolkodásmódjában is új rendőrségre van szükség.

A rendészeti tárgyú és azokkal összefüggő törvényeket módosító javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában Kontrát Károly szerdán a parlamentben kijelentette, hogy szakítanak az elmúlt évek gyakorlatával, amelyek szerint a rendőr az állami uralom jelképe és végrehajtója, ennek érdekében a rendőröket is ellenőrizni akarják.

Leszögezte, hogy a rendőrnek elsősorban védelmet és biztonságot kell szolgáltatnia, amire csak egy értékeiben, gondolkodásmódjában és mentalitásában megváltozott, megújult rendőrség képes.

Mint mondta, olyan rendőrökre van szükség, akik méltóak a társadalom megbecsülésére. Hozzátette, hogy ehhez olyan normákat kell kialakítani, amelyek elősegítik, hogy a rendőrséget tiszteljék. Elmondta, a rendőrséget olyan szervezetté kell átalakítani, amelyik munkája során figyelemmel van az ország terülelteinek különféle társadalmi, szociális és gazdasági adottságaira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.