Kondorosi: autós, perelj!

"Olyan pert akasztanék a nyakukba..."

Elítélte az Új rend és sszabadság kormánybiztosa a Magyar Hírlap szombati számában azt a gyakorlatot, amikor a rendőrök a megszüntetett vasútvonalak közúti kereszteződéseiben büntetik a gyorshajtókat. Kondorosi Ferenc közlése szerint már kezdeményezték a vasúti átkelőhelyekre vonatkozó "betarthatatlan" szabályok felülvizsgálatát. Szerinte a közútkezelő "kvázi szándékosságára" is gyanakodni lehet, amikor valahol "kinn felejtik" a sebességkorlátozó táblákat. Ilyen esetben az érintett autós helyében Kondorosi olyan próbapert akasztana a közútkezelő nyakába, hogy megemlegetné.

Gyenesei, a reformer

Nekilátna az önkormányzati rendszer átalakításának Gyenesei István szakminiszter, írja szombati számában a Népszava. Az önkormányzati tárca vezetője aki azt ígérte, hogy az erről szóló javaslatot januárban leteszi a kormányfő asztalára. A tárcavezető elodázhatatlannak tartja a reformot, ami szerinte nem történhet meg széles körű társadalmi támogatottság és politikai konszenzus nélkül.

Miniszteri szál a pákozdi a botrányban?

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy Gráf József agrárminiszter és Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter, az MSZP alelnöke is közbenjárt abban a 200 hektárnyi területet érintő, pákozdi, állami földértékesítési ügyben, amelyben a Fejér Megyei Főügyészség november közepén vádat emelt Benedek Fülöp, a nemzeti vagyonkezelő vezérigazgató-helyettese és két társa ellen. A lap szombati számában a két miniszter érintettségét tanúsító olyan dokumentumokra hivatkozik, amelyekkel - értesüléseik szerint - az ügyészség eddig nem találkozott. Mint írják, Benedek Fülöp a Honvédelmi Minisztérium jogi kötelezettséggel nem bíró ajánlása alapján utasította a földhivatalt arra, hogy a pákozdi földet minősítsék át ipari területté.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.