Kolbásszal és szalonnával vásárolták a szavazatokat

Meg kell ismételni az önkormányzati választást a Csongrád megyei Bakson, mert bebizonyosodott, hogy egyes jelöltek úgy vásárolták a szavazatokat. A településen régi törésvonalak vannak, mindkét ellentétes oldal tudott a csalásról, a vesztesek borítottak.

A Csongrád Megyei Közgyűlés is csak azután alakulhat meg, miután megismételték a kétezer lakosú Bakson a helyhatósági választást, mivel a megyei közgyűlési listákra is újból szavazni kell. Az ismétlésről a területi választási bizottság döntött, a baksi helyi választási bizottság pedig feljelentést tett szavazatvásárlás miatt – írja a Délmagyar.

A településen két csoport áll egymással szemben, 2012-ben időközi választást is tartottak. Akkor Búza Zsolt és szövetségesei győztek, ugyanúgy, ahogy most október 12-én is. A zömében romák lakta Mária-telepen a helybeliek elmondták: a választás előtt egy fehér furgon járta a településrészt, amelyről az egyik képviselő-jelölt szalonnát és kolbászt osztogatott, annak fejében, hogy rá szavaznak.

Sokan személyi igazolvány nélkül is szavazhattak, mert ezt a szavazatszámláló bizottság elnézte azzal, hogy úgyis mindenki mindenkit ismer. Mások arról beszéltek, hogy személyenként háromezer forintért vásároltak szavazatokat. A szabálytalanságokról a választás napján is sokan tudtak, de akkor senki nem emelt kifogást, mert mindkét oldal abban reménykedett, hogy ők győznek. Csak később, az eredmény ismeretében támadták meg a vesztesek az eredményt.

A helyi választók a lap munkatársának elmondták, a parlamenti és az európai parlamenti választáson is sokan szavaztak okmányok nélkül a faluban, de akkor nem helyi érdekű szereplőkről volt szó, és nem emelt kifogást senki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.