Kocsis Máté azt is tudja, amit a rendőrség nem

„Teljesen tönkretették a nemrég felújított II. János Pál pápa terünket a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen” – egyebek mellett erről írt Facebook-oldalán Józsefváros polgármestere, a Fidesz kommunikációs igazgatója, önkormányzati és rendészeti tanácsnok. Ez utóbbi titulusát azért fontos rögzíteni, hogy egyértelmű legyen: ő a tárgyalt téma szakpolitikusa, tehát tudja, mit ír. Olykor még annál is többet.

Megkérdeztük a BRFK-t, mit tudnak a Kocsis Máté írásában felidézett késelésről. Hány késelésről tudnak a II. János Pál téren és környékén. Írásban adott válaszuk akár meg is erősíthette volna Kocsis Máté írását, mivel a BRFK azt közölte, nincs, mert a hatályos törvények értelmében nem végezhetnek szenzitív megkülönböztetésen alapuló adatgyűjtést, tehát nem tarthatják nyilván azt, hogy valaki például bevándorló-e.

A BRFK vezetői, nyomozói betartják országunk törvényeit, tehát nem vezetnek törvénysértő nyilvántartásokat. Nem sértve a hatályos jogszabályok kereteit, kérdésünkre a rendőrség csak azt válaszolhatta, hogy „2015. július 1. és 2015. augusztus 4. között Józsefváros területén (tehát nem csak a II. János Pál téren) olyan testi sértéses ügyben, melynek elkövetési eszköze kés volt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyetlen nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Ebben az esetben a sértett egy külföldi állampolgár volt.

Kocsis Máté viszont már azt is tudja, amit a rendőrség még nem, vagy csak nem hajlandó elárulni a sajtónak. Tudniillik, hogy a az ismeretlen egy népvándorló volt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.