Kocsis Máté perel, Ungár Klára nem hátrál

Ungár Klárát nem ingatta meg, hogy az általa melegnek nevezett Kocsis Máté – lapunknak adott tájékoztatása szerint – polgári pert indított ellene. „Ha valóban beperelt, akkor a téma hosszú ideig szerepelni fog a sajtóban” – mondta Ungár.
Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban az Indexnek nyilatkozva arról értekezett, hogy Magyarországon a melegek biztonságban élhetnek, kellő tiszteletben részesülnek. Ungár Klára liberális politikus erre Facebook-bejegyzésében azt kérdezte, mit szól ehhez Kocsis Máté és Szájer József.

„Biztos egyetértenek, azért bujkálnak" – írta Ungár, aki leszbikusként tíz évvel ezelőtt coming outolt. Tényként állította, hogy mindkét fideszes politikus meleg.

Szájer József nem reagált, Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója ellenben tiltakozott, és közölte, hogy „primitív, személyeskedő kijelentése" miatt be fogja perelni Ungár Klárát. „Nem vagyok buzeráns" – mondta később Kocsis Máté.

Kerestük Kocsis Mátét, aki válaszában azt írta lapunknak, hogy megindította a polgári pert Ungár Klára ellen, mert „valótlanságot állított. Egyebekben többet nem szeretnék ezzel az üggyel foglalkozni." A szűkszavú tájékoztatás nem tért ki rá, hogy milyen stádiumban van az ügy.

Ungár Klára még nem kapott papírt arról, hogy eljárás folyna ellene. Továbbra is „száz százalékig biztos” abban, hogy állítása fedi a valóságot – Kocsis Máté meleg. Kérdésünkre, hogy milyen bizonyítékai vannak (egyáltalán vannak-e bizonyítékai), Ungár kitérő választ adott. Ez még nem időszerű – mondta –, egyébként is: mielőtt bármit nyilatkozna, mindenképpen konzultálnia kell az ügyvédjével. Ami akkor lesz esedékes, ha megkapja a hivatalos értesítést az eljárás elindításáról.

„Ha valóban beperelt, akkor a téma hosszú ideig szerepelni fog a sajtóban” – jegyezte meg Ungár Klára, érzékeltetve: Kocsis Máténak az a szándéka, hogy többet nem szeretne ezzel az üggyel foglalkozni, per esetén aligha fog teljesülni.

Erősen megoszlanak a vélemények arról, mennyiben elfogadható nyilvánosságra hozni valakinek a többségtől eltérő – vélt vagy valós – nemi identitását. A Labrisz Leszbikus Egyesület egyik ügyvivője például nem nyilatkozott, Dombos Tamás, a Magyar LMBT Szövetség ügyvivője elmondta: „A mi szervezetünk a nyomásgyakorlásnak ezzel a formájával nem kíván élni”. Ungár Klára ellenben azzal érvelt, hogy a Nyugaton ez a bevett gyakorlat a „homofób pártokban bujkáló melegek” esetében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.