galéria megtekintése

Kocsis Máté durván buzizott, Ungár Klára szerint csak magát gyűlöli

20 komment


Czene Gábor

A józsefvárosi polgármester az eddiginél is durvább buzizással rukkolt elő. Ungár Klára arra gyanakszik, hogy Kocsis Mátéból az öngyűlölet beszél – ezért végtelenül sajnálja őt.

Érdemes betű szerint, az elütésekkel együtt idézni azt a bejegyzést, amelyet Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója követett el a Facebook-oldalán:

„Ungár Klároly ügyvédje, dr. Nehéz-Posony Márton (aki egyébként szintén homokos) az alábbi üzenettel örvendeztette meg az ügyvédünket: haladéktalanul fizessék meg számára a lebuzizós ügyért járó 150 ezer forintot, mert különben - figyelem! -, a sajtóhoz fordul. Látom, ez a buta liberális szokás, a sajtóval fenyegetőzés nagyon megy, de megnyugtathatom, a perköltséget nem azért szokták kifizetni, mert valaki a sajtóhoz fordul, hanem azért, mert a bíróság így döntött. Mi is így teszünk.

(Klári bácsiról amúgy láttunk a homofóbia ünnepén, a pride-on készült fotót, be volt szappanozva, de víz meg sajnos sehol nem volt...)"

 

A Kocsis Máté által említett „lebuzizós ügy", amelyről lapunk is beszámolt, tavaly tavasszal kezdődött. Ungár Klára liberális politikus – aki leszbikusként több mint tíz éve coming outolt – tényként közölte két fideszes politikusról, hogy meleg. Szájer József nem reagált, Kocsis Máté jóhírnév megsértése miatt pert indított. „Nem vagyok buzeráns!" – tiltakozott a polgármester a most Ungár „Klárolynak" és Klári bácsinak nevezett Ungár Klára kijelentése ellen.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Első körben a bíróság Kocsis Máténak adott igazat, kétmillió forintos sérelemdíj megfizetésére és bocsánatkérésre kötelezte Ungárt. A Fővárosi Ítélőtáblán aztán Ungár Klára nyert. A másodfokú bíróság kimondta: önmagában nem sértő annak közlése, hogy valaki meleg – függetlenül attól, hogy az állítás fedi-e a valóságot. Az ítélőtábla megállapította, hogy – mivel elmaradt a sérelmezett állítás valóságtartalmának bizonyítása – Ungár Klára „valótlan tényállítást" tett, amikor homoszexuálisnak nevezte Kocsis Mátét. Ugyanakkor nem derült ki, hogy a fideszes politikust olyan hátrány érte volna, ami a „valótlan tartalom alapján a jogsértés megállapítását indokolhatná".

A fideszes polgármester Klári bácsis bejegyzését kevéssel a megjelenése után – ahogyan Kocsis Máté fogalmazott: a „Facebook honi helytartói" – törölték.

Ungár Klára jogi képviselője, Nehéz-Posony Márton kérdésünkre közölte: „Dr. Kocsis Máté ma, a teljesítési határidőt követő 8 nappal végül megfizette a bíróság által megítélt perköltséget. Arra a megjegyzésére, miszerint magam is homokos lennék, azért nem kívánok reagálni, mert tartom magam ahhoz a perbeli álláspontomhoz, hogy a szexuális irányultságra vonatkozó valótlan tényállítás nem befolyásolja a személyiség társadalmi megítélését."

Nem értem, hogyan kaphatott valaki jogi diplomát, ha nem képes különbséget tenni a pejoratív és nem pejoratív megállapítások között – kommentálta Kocsis Máté bejegyzését lapunknak nyilatkozva Ungár Klára.

Szerinte Kocsis folyamatosan demonstrálja, hogy homofób: ennek oka akár az öngyűlölet is lehet. „Végtelenül sajnálom Kocsis Mátét. Kétségbeesést érzek a szavaiban. Egyszerűen nevetséges, hogy állandóan provokálni próbál bennünket, Nehéz-Posony Mártont és engem" – mondta Ungár Klára.

Szerettük volna megtudni Kocsis Mátétól, hogy utólag is teljes egészében fenntartja-e mindazt, amit a Facebookra írt, illetve számára is felajánlottuk a lehetőséget, hogy nyilatkozzon. Egyelőre nem kaptunk választ.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.