Kocsis kétmilliót követel, amiért lemelegezték

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója kétmillió forintra perli Ungár Klárát, és azt is szeretné, ha a bíróság bocsánatkérésre kötelezné az őt melegnek nevező liberális politikust.

Idén tavasszal Orbán Viktor egyik nyilatkozatában megdicsérte a magyarországi „homoszexuálisokat", amiért nem tanúsítanak „provokatív magatartást". A leszbikusságát nyilvánosan is vállaló Ungár Klára erre facebookos bejegyzésében tényként állította két fideszesről, Kocsis Mátéról és Szájer Józsefről, hogy meleg. Szájer nem reagált, Kocsis tiltakozott. „Nem vagyok buzeráns" – mondta, és azt is: a homoszexualitás olyan messze áll tőle, mint Makótól Jeruzsálem. A fideszes polgármester bejelentette, hogy pert indít.

Ungár Klára a napokban kapta meg a keresetlevelet. Kocsis Máté jogi képviselője kétmillió forintos sérelemdíj megállapítását várja a bíróságtól, valamint azt, hogy a törvényszék a következő szöveggel kötelezze nyilvános bocsánatkérésre az alperest: „Ezúton is elnézést kérek dr. Kocsis Mátétól, amiért megsértettem jó hírnevét és emberi méltóságát azzal, hogy valótlanul állítottam, hogy homoszexuális. Állításom hamis rágalom volt, melynek semmiféle valóságalapja nincs."

Bármi legyen is a látszat, ez egy politikai csata – jelentette ki lapunknak Ungár Klára. A per jogi részét illetően ügyvédjéhez, Nehéz-Posony Mártonhoz irányított, aki egyelőre csak annyit mondott: „nem ismerjük el Kocsis Máté keresetének alaposságát, de a részletekről nem szeretnék még beszélni".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.