Klikkeltek a KLIK helyett

Csak három gyereknek van tankönyve a marcali gimnázium 21 fős osztályában. Ráadásul az is csak egy tantárgyból, angolból. Se matematika, se magyar tankönyvet nem kaptak még, németet sem, pedig abból decemberben vizsgázniuk kell – írja online kiadásában a Somogyi Hírlap.

A portál beszámolója szerit úgy tanulnak, hogy a tankönyvek oldalait telefonnal lefényképezik, a képeket feltöltik az internetre, és onnan kinyomtatják.

Szülők keresték meg a szerkesztőséget, a nyilvánosság segítségét kérve a probléma megoldására. Immár két hónap telt el a tanévkezdés óta, panaszolták, de sok iskolában még hiányosan kapták meg a gyerekek a tankönyveket.

Nem csak az említett gimnáziumi osztályban okoz problémát a tankönyvhiány, a marcali járásban több iskolában is könyv nélkül tanulnak a diákok. A tankönyvek árát már augusztusban befizették a szülők, így joggal várják el, hogy a tanévkezdésre megérkezzen a tananyag.

Ez nem jó a gyereknek, a tanárnak, a szülőnek sem, hiszen a napi plusz feladatok anyagi költségeket is rónak a családokra. – nyilatkozta egy szülő. – A tanulásban lemaradó nebulók ugyanolyan számonkérésben részesülnek, mint akik rendelkeznek könyvvel.

Egy másik szülő a Mikszáth Utcai Általános Iskolából feljelentést tett a kialakult helyzet miatt.

A járási tankerület hangsúlyozza: nem ők tehetnek a kialakult helyzetről, hiszen az igényeket ütemterv szerint, folyamatosan összegyűjtötték a Marcali járás iskoláiból, és továbbklikkelték a Kello felé.

A központi tankönyvellátóval is felvették a szülők és a tanárok a kapcsolatot, az ígéret szerint az őszi szünet végére talán sikerül orvosolni a problémát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.