Kizárták a Fideszből Balogh képviselőt

Kizárták a kormánypárt soraiból Balogh Józsefet, aki hétfőn beismerte, hogy megverte élettársát.

"Amit Balogh József tett, elfogadhatatlan és vállalhatatlan. A Fidesz álláspontja az, hogy nincs az az élethelyzet, amelyben elnézhető lenne, hogy egy férfi megver egy nőt. A nőket tisztelni és szeretni kell, és nem bántani. Balogh József ma már nem tagja a Fidesznek" - ezt az Index hírportálnak nyilatkozta szerdán Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

A kommunikációs igazgató később az MTI-nek is nyilatkozott; megfogalmazása szerint a Fidesz családpolitikai felfogása alapján elfogadhatatlan, ami történt. Mint mondta, "egy férfinak a feleségét tisztelnie és szeretnie kell, nem pedig bántani".

Váczi Pál megbízott főügyészhelyettes hétfőn közölte az MTI-vel, hogy súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Balogh József független országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség, a honatya beismerő vallomást tett.

A megalapozott gyanú szerint a képviselő és élettársa április 28-án reggel 6 óra körül érkezett haza egy családi eseményről Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor a képviselő ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte élettársát. Balogh József először négy-öt alkalommal "a közepest meghaladó erővel", ököllel a sértett arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia a sértett védelmére kelt, aki így el tudott menekülni a helyszínről - írta a főügyészhelyettes.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett. A képviselő a gyanúsítotti kihallgatáson a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett - közölte az ügyészség.

A korábban fideszes országgyűlési képviselő Balogh József az Indexnek az esetről annak idején elmondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, egy vak komondoron, úgy szerezte sérülését.

A politikus május 2-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal kilép a Fidesz-frakcióból.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője aznapi közleményében azt írta: elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait, és ezt a véleményét a Fidesz képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Rogán Antal mindezt tudomására hozta Balogh Józsefnek is, aki ezt követően tájékoztatta arról, hogy kilép a Fidesz frakciójából.

Balogh József már korábban bejelentette, hogy kéri mentelmi jogának felfüggesztését. Polt Péter legfőbb ügyész súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte ezt. Az Országgyűlés szeptember 16-án 290 igen szavazattal, két nem ellenében, egy tartózkodás mellett döntött Balogh József mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Balogh József szerint élettársa át is eshetett a vak komondorjukon
Balogh József szerint élettársa át is eshetett a vak komondorjukon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.