Kivizsgálja a Terror Hotelben történteket a TV2

Kellett hozzá pár nap, mire a TV2-nél is rájöttek, mi az a szexuális zaklatás.

Érdekes fordulatot vett a TV2 a múlt heti nemi erőszak ügyében. Az Éden Hotel valóságshow pénteki adásában ugyanis egy olyan jelenet is képernyőre került, amelyben az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta.

A TV2 első reakciójában még simán letagadta az erőszakot, és annyival próbálták eltussolni az ügyet, hogy csupán egy "csábítási kísérletet" láthattak a nézők.

Vélhetően a közfelháborodás hatására, most hangot váltott a kerekedelmi csatorna.

"Elismerjük, hogy a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott. A szóban forgó jelenet és a kapcsolódó kommentár adásba engedésével a csatorna hibát követett el, ezért Yvonne Dederick ügyvezető igazgató döntése értelmében belső vizsgálatot indítunk. Tesszük ezt annak érdekében, hogy még részletesebben, egyértelműen feltárjuk az ügy körülményeit, adott esetben felülvizsgáljuk a műsor szerkesztési folyamatait. Célunk, hogy tisztázva a helyzetet levonjuk a megfelelő konzekvenciákat. Ha kell, külsős szakértő bevonásával folytatjuk le a vizsgálatot" - olvasható a TV2 közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.