Kitört a polgárháború Nagykovácsiban, az önkormányzat a falu lakóit támadja

Állítólag minősíthetetlen hozzászólások miatt törölték Nagykovácsi önkormányzatának Facebook-oldaláról azt a bejegyzést, amely nem véletlenül korbácsolta fel az indulatokat: a posztban ugyanis azt sugallták, hogy a település főterére tervezett üzletközpont elleni szombati tiltakozáson nem csak a helybeliek demonstráltak.

A Nagykovácsi festői főterére tervezett óriás áruház miatt még hetekkel ezelőtt kitört a verbális és immár virtuális polgárháború, miután a helyiek hírét vették, hogy nyolcezres lélekszámú településükön  a kisboltokat védeni hivatott plázastop-határt többszörösen felülmúló, több száz négyzetméteres bevásárló- és szolgáltatóközpont épülhet.

Fotó: Földi Imre / Népszabadság

A történetről a Népszabadság a múlt héten részletesen is beszámolt, a helyzet lényege, hogy a többek közt a plázaellenessége miatt is megválasztott polgármester immár támogatja azt a beruházást, amelyet március végén megszavazott a képviselő-testület, amely az új üzletközpontban tíz évre havi 800 ezer forintos díjért az önkormányzati hivatal irodabérletét is eldöntötte.

A döntés ellen 1400 aláírást gyűjtöttek össze az alig több mint ötezer választópolgár lakóhelyéül szolgáló zsákfaluban, ott, ahol a polgármester megválasztásához elég volt 1200 szavazat is az előző választásokon. A szombatra meghirdetett tiltakozást nyomatékosító petíciót ráadásul nem a település elöljárója vette át, jelezve, azt hivatali idejében tudja csak fogadni.

A sokakban fortyogó indulatokat nem is ez korbácsolta tovább, hanem az, hogy a szombaton zárva tartó önkormányzat közösségi oldalán vasárnap felkerült egy poszt – az Index dokumentálta az eredetit, és a hozzászólásokat is –, amely provokálta a helyieket azzal, hogy a beruházás ellen nem is ők, hanem idegenek tüntettek.

A moderálás klasszikusan alkalmazott szabályaival ellentétben nem a „minősíthetetlen” hozzászólásokat, hanem az egész posztot törölte az oldal adminisztrátora, ami azonban bumerángként ütött vissza, hiszen a törlést sem hagyják szó nélkül a tiltakozók.

A plázaellenességet egyébként többek között az is táplálja a nagykovácsi tiltakozókban, hogy a nagyközségben most is működő drága CBA Príma után nem egy még nagyobb CBA-ra, hanem igazi diszkontra lenne szükség szerintük, bár arra sem feltétlenül a főtéren.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.