Kitiltások: nagyon fontos üzletember lehet a rejtélyes hatodik

Egy, a Külügyminisztérium állományába tartozó vezető tisztviselő is az amerikai kitiltási ügy érintettjei között van – írta csütörtöki számában a HVG. A lap úgy tudja, hogy az illető nemrég került a tárcához, Szijjártó Péterrel érkezett. A minisztérium közleménye szerint nincs tudomásuk ilyen személyről, ezért felszólítják a lapot, hozza nyilvánosságra a konkrét információkat, hogy megtehessék a szükséges lépéseket.

A Népszabadság kormányhoz közeli forrásai egyébként – nem hivatalosan – úgy tudják, a hatos listán Vida Ildikón túl más NAV-vezetők is szerepelhetnek: Csillag Dezsőné, az adóellenőrzési, Dávida Marianna, az ellenőrzési és Somos Katalin, a kiemelt ügyek főosztályának vezetője.

Forrásaink a Századvég tagadása ellenére úgy vélik, Heim Péter, a gazdaságkutató zrt. elnöke is kapott értesítést az amerikai nagykövetségtől. Az értesülést nem cáfolja G. Fodor Gábornak, a Századvég stratégiai igazgatójának a Heti Válaszban olvasható interjúja. Az elemző ebben kijelenti, hogy az alapítvány kuratóriumának tagjai nem érintettek, de a tulajdonosok esetleges kitiltására vonatkozó kérdést elhárítja, mondván, arról nem tud nyilatkozni.

Lapunk információi szerint a lista hatodik szereplője feltehetően egy rendkívül befolyásos üzletember.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.