Kiszámíthatóságot és méltányos bérezést követel a VPDSZ

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete szerint a vám- és az adóigazgatási terület összevonása nem volt szerencsés, a két szervezet munkája külön-külön hatékonyabb volt. A NAV átalakítása során olyan "létszámmódosulások történtek", amelyek veszélyeztetik a NAV működését.
Kiszámíthatóságot, méltányos bérezést és életpályamodellt kérnek a vám- és pénzügyi dolgozók a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) irányítóitól - fogalmazott a Vám és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének (VPDSZ) elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Holecz Gábor szerint a NAV-nál folyó szervezeti átalakítás - amelynek része a vám- és pénzügyi (adóügyi) igazgatási szervezet létszámának csökkentése is - veszélyezteti a vám- és pénzügyi terület működését, csökkenti a minőségi munkavégzés lehetőségét.

A VPDSZ elnöke annak a véleményének is hangot adott, hogy a vám- és az adóigazgatási terület összevonása szervezetileg nem volt szerencsés, a két szervezet munkája külön-külön hatékonyabb volt. Például hathatósabb fellépést tett lehetővé a fegyvercsempészet, valamint a pénzmosás ellen. A NAV átalakítása során olyan "létszámmódosulások történtek", amelyek veszélyeztetik a NAV működését - tette hozzá.

Ezt a véleményt osztották az Európai Vám- és Adóügyi Szervezetek Uniójának (UFE) vezetői is, akik szintén jelen voltak a sajtótájékoztatón.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.