Őszöd: Brády bizonyítékok nélkül Kisst vagy Szilvássyt vádolja

Kiss Péter vagy Szilvássy György volt az, aki Eduardo Rózsa Floresnek kiadta az őszödi felvételt - így tippelt az MTV Szólás szabadsága című műsorában Brády Zoltán, a Kapu főszerkesztője, amit semmilyen bizonyítékkal nem próbált alátámasztani. Lapunk megtudta: Kiss Péter személyiség jogi pert indít Brády ellen, valamint azon sajtótermékek ellen, amelyek ezt a valótlan állítást tényként közlik.

Tud arról, hogy honnan kapta Rózsa Flores az őszödi beszédet? - kérdezte Krizsó Szilvia a Kapu főszerkesztőjét, aki azzal vonta magára a figyelmet, hogy a magyar-bolíviai férfi meggyilkolása után bejelentette: Gyurcsány Ferenc indulatos beszédét az MSZP frakciója előtt ők juttatták el a nyilvánosságnak. Brády úgy felelt: az MSZP vezetőségétől, miután először MSZMP-t mondott. A riporter újabb kérdésére bizonyítékok nélkül két nevet említett.

Kiss Péter, Gyurcsány kancelláriaminisztere volt az egyik, akit Brády a kiszivárogtatással megvádolt. Szilvássy György, tárca nélküli miniszter, a titkosszolgálatok irányítója volt a másik. A beszéd kikerülésére is két verzióval állt elő. Az egyik szerint a párt vezetése Gyurcsánynak akart ártani. De nézete szerint van másik, és számára "ez a zseniálisabb" lehetőség: "Szilvássynak voltak ilyen zseniális húzásai, hogy gumicsontot ad az országnak".

Ez a tálalás már jelentősen eltér attól a szimpla bejelentéstől, amit még pénteken tett Brády az MTI-nek. Akkor még ő "társ-szivárogtató" volt, mostanra viszont a kazettát hitelesítő "szakértővé" vált. Krizsó többször megkérdezte, van-e bármilyen bizonyítéka minderre. - Ha erre számított, az nagyon naiv volt magától - felelte Brády, mire a műsorvezető befejezte a beszélgetést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.