Kiscsillagok az alternatív EP-listán

Cserhalmi György, Fullajtár Andrea és Lovasi András -velük lehet más a politika az európai parlamenti választáson közösen induló LMP és Humanista Párt szerint.

Csak új emberekkel lehet új, hiteles politikát csinálni - hangoztatta Szabó Tímea, a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös listájának vezetője az európai parlamenti képviselőjelölteket bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón. Kevés olyan ismert közéleti személyiség van, aki "nem kompromittálódott, nem kopott meg" mára - mondta, hozzátéve: nem "nyaralni", hanem dolgozni szeretnének az unió parlamentjében.

Lovasi András
Lovasi András

Szabó Tímea programjuk sarokpontjai között említette a kapitalizmus - elsősorban is a bankszektor - újraszabályozását, a vidékfejlesztés és az agrárpolitika támogatását, a fogyasztóvédelem, az élelmiszerbiztonság kérdését, valamint a határon túli magyar közösségek kulturális, nyelvi és önkormányzati autonómiájának támogatását.

A videotelefonon kapcsolt Ivády Gábor, Ivád polgármestere arról beszélt: sok olyan magára hagyatott, elkeseredett ember van ma, aki nem érzi, hogy bárki is kiállna értük.

Az eseményen elhangzott: civil és zöld szervezetek aktivistái mellett több művész is felkerült a listára; a 19. Lovasi András, a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag, a 21. pedig Kardos-Horváth János, a Kaukázus zenekar frontembere, míg a 20. Cserhalmi György, a 22. pedig Fullajtár Andrea színművész.

A közös EP-listára szándékosan nem tettek ismert politikusokat. El kell felejteni a parlamenti pártokat; új, hiteles politizálásra van szükség - mondta a tájékoztatón Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.