Kishantos: magából kikelve ordít a nyertes gazda

Elképesztő képsorok kerültek elő Kishantosról, ahol a földbérleti pályázaton nyertes új gazdák erőszakkal szántják be a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által művelt területeket.

"Ha még egyszer meglátlak a földön, agyoncsaplak" - ordítja teli torokból a helyi nyertes, és nem hajlandó arról tudomást venni, hogy a földvita per alatt áll. Egy másik pillanatban életveszélyes fenyegetések hangoznak el.

Néhány napja a földeket egy vitatott pályázaton elnyerő, de még birtokon kívüli bérlők ismét elkezdték kitárcsázni a korábbi földhasználók vetését, a Greenpeace megint megkísérelte megakadályozni az ökológiai gazdálkodási mintaterület elpusztítását.

A Kishantosnak kedvező bírósági ítéletek ellenére a múlt héten újra szántottak a traktorok, sőt Szabó Zsolt, az egyik „új nyertes" kukoricát vetett a biogazdaság földjein. A Greenpeace paragrafusjeles táblákkal hívta fel a figyelmet a törvénytelenségre, amelyeken Szabó Zsolt és az általa felbérelt traktorosok átgázoltak, az új nyertes lökdöste is a tiltakozó greenpeace-es aktivistákat.

A videó tanúsága szerint mást is csinált. Döbbenetes felvételek a Greenpeace-től.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.