galéria megtekintése

Kisemmizték Mikola volt feleségét, elárverezik a termálhotelt is

22 komment


Spirk József

Kedden árverésre kerül az érdi Termál Liget Hotel, amely 1990-től 25 éven át működött a város Duna-parti részén. A termálvizes fürdőre épülő gyógyszállót a külügyi államtitkár volt felesége alapította, de Mikola István párizsi OECD nagyköveti időszaka idejére üzlettársakat vontak be a vállalkozás működtetésébe, akik 2015-ben bedöntötték a céget.

Kisemmizték vagyonából Mikola István volt feleségét. A Németországból korábban tehetős vállalkozóként hazatelepült Fülemen Rózának a válása óta nemcsak vidéki családi házáért és méregdrága antik bútoraiért kellett küzdenie, kiszorították milliárdos értékű szállodája vezetéséből is.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetpolitikai államtitkárát volt felesége lopásért feljelentette a rendőrségen, mert eltűnt egy tízmilliós értékű bútorkollekciója. A visszakövetelt bútorok között biedermeier asztal, falióra, antik tükör és egy XIV. Lajos korabeli szekrény is van. Fülemen szerint ezeket a vagyontárgyakat ő vitte a házasságba.

A bútorokat 2011-ben helyezték raktárba Mikola rokonságánál, azt követően, hogy a politikus megkapta Magyarország párizsi OECD nagyköveti posztját. Fülemen szerint Mikola javaslatára ekkor vált meg az Érden működő Termál Liget Hotel irányításától is. "Szakmai befektetőként mutatott be nekem egy orvoskollégát azzal, hogy majd az ő cége átveszi a hotelt, és forrásokat is hoz a további fejlesztésekhez" – mondta a Népszabadság Online-nak Fülelemen Róza, aki az akkori megállapodás szerint átadta a szállodát működtető kft. 50 százalékos tulajdonrészét és az ügyvezetői posztot.

 

A Liget Hotel volt a rendszerváltozás után az ország egyik első gyógyturizmusra kitalált vállalkozása. Két gyógyhatású vizet termelő termálkút látta el a 1990-ben létrehozott szállodát, amelynek saját gyógy- és strandfürdője volt, és az OEP által finanszírozott fürdőkezelésekre is igénybe lehetett venni.

Fénykorában fideszes vezetők és miniszterek is gyakran megfordultak a 30 szobás, konferenciateremmel is rendelkező hotelben, de 2015 óta már üresen áll. A párizsi évek alatt az üzlettársak egyre kevésbé vonták be Fülement a cég sorsát érintő döntésekbe, és röviddel hazatérése előtt tudta nélkül műszaki okokra hivatkozva be is zárták az intézményt. Néhány napon belül elbocsátották a közel 50 alkalmazottat, és elszállították a bútorokat, jóllehet korábban még egy hatalmas, 20 milliárdos bővítés, egy ötcsillagos szálloda és egy jachtkikötő építése volt a közös terv.

A volt tulajdonos az elmúlt időszakban hiába próbálta visszaszerezni a befolyást a vállalkozás felett, a rendezetlen adótartozások miatt az épületre árverést írtak ki.

A hotelre az érdi önkormányzat is szemet vetett, ám sokallta a 450 milliós irányárat, ezért inkább a vízforrásokat vette célba. A helyi újságban a tavasszal bejelentették, hogy a város megszerezte a termálvizes kutak hasznosítási jogát. Fülemen Róza vitatja ennek a tranzakciónak a jogszerűségét is.

Megkerestük Mikola Istvánt is a hotellel kapcsolatos állítások miatt, de a minisztériumi sajtóosztály közölte, az államtitkár nem kíván foglalkozni volt felesége sajtóban megfogalmazott vádaskodásaival.

Így ússza meg a végrehajtást Mikola István

Mikola István válóperes ügyvédje megszerezte a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárát is fenyegető követelést. Mostantól a válóperes ügyvéd szorongathatja a bedőlt svájci frankos hitellel az államtitkár volt feleségét és annak gyerekét. Mikola azt állítja, semmit sem tud saját ügyvédje akciójáról. Az ügy hátteréről korábbi cikkünkben olvashatnak: >>>

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.