Kirúgták az egészségügyi holding előzetesben lévő vezérét

Az államosítással formailag megszűnt az előzetes letartóztatásban lévő szabolcsi egészségügyi holding vezérigazgatójának állása, öt évre egy testület kapott felhatalmazást a szervezet irányítására.

Új vezérigazgatót neveztek ki a közbeszerzési visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő Kiss Zoltán Tamás helyére, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egészségügyi Holding élére. Az új vezető dr. Magol Csilla. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI-t) szerint ugyanis az előzetes letartóztatásban lévő vezérigazgató és a gazdasági főigazgató foglalkoztatási jogviszonya március 31-én megszűnt – adta hírül a Szabolcs-online.

Bár az államosított egészségügyi intézmények vezetői posztjaira pályázatot ír ki az egészségügyi kormányzat, a holding irányításra öt évre szóló megbízást adtak egy testületnek. Őket a minap összehívott közgyűlés választotta meg. A közgyűlési határozat szerint az igazgatóság a tagjai közül – az elsősorban operatív jellegű – vezérigazgatói feladatok ellátására dr. Mangol Csillát bízták meg.

A 2009-ben négy területi kórház fúziójával létrehozott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt.-t egészen idén februárig az egészségügy pédaértékű szervezeteként tartották számon. Olyannyira, hogy a Fidesz-KDNP kormányalakításakor az is szóba került, hogy mintájára a fővárosi kórházakat is hasonló szervezetben működtetnék.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Semmelweis Terve nyomán dugába dőlt ez a terv. Olyannyira, hogy Pesti Imre, akkor még a főváros egészségügyért felelős főpolgármester-helyettese pillanatok alatt a Budapest Főváros Kormányhivatalának élén találta magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.