Kirúgták a rendőrt, aki beszólt a TEK-nek

Nem lehet büntetlenül packázni a terrorelhárítókkal. Bajusz Ferenc rendőr őrnagy, a VIII. kerületi körzeti megbízottak főnöke, alosztályvezető megtette, és rá is fázott. A rendőrtiszt még 2011-ben fakadt ki Facebook-oldalán. Kirúgták.
A kormány az unióval finanszíroztatná a beruházást
A TEK-kel nem érdemes ujjat húzni
Kurucz Árpád / Népszabadság

Egy amolyan nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak - ídézi a Blikk Bajusz Ferenc postját. Akkor nagy botrány kerekedett az ügyből, Bajusznak bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától. Úgy tűnt, a botrány lecsillapodott, nemrég mégis kirúgták a rendőrségtől az őrnagyot, aki munkáját felettesei legnagyobb megelégedésére végezte.

Bajusz Ferenc ellen méltatlansági vizsgálat indult, és mert munkájába nem lehetett belekötni, azt vizsgálták, civilben méltóan viselkedik-e hivatásához. Az eredmény az lett, hogy nem.

– Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat. Ez ellen panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom, de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet.

Méltatlanság, ami itt velem történt – nyilatkozta a Blikknek Bajusz Ferenc, aki több veszélyes bűnözőt elfogott már a VIII. kerületben szolgálatteljesítés közben. Ezt azonban ebben az eljárásban nem vették figyelembe.

Az őrnagy a kérdéses bejegyzésekről nem akart beszélni, de úgy tudjuk, hogy az egyik a melegfelvonuláson készült fotóval volt kapcsolatos. Bajusz az egyike volt a rendezvényt biztosító rendőröknek. Egy ismerőse viccelődve kérdezte tőle, mit keres ott, mire az őrnagy azt válaszolta, a kamionon már nem volt hely. Egy másik bejegyzésben pedig az olvasható, túl meleg volt a helyzet.

A Blikk kérdéseit elküldte az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletére is, de az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvényre hivatkozva megtagadták a választ.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.