Kirúgott cégvezetőt igazolt a BKK

Szakmai alkalmatlanság miatt kirúgott cégvezetőt igazolt le a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Szeged önkormányzata novemberben „vezető állású munkavállalótól elvárható képességek hiánya miatt” mondott fel a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatójának, Tóth István Tibornak. A felmondási időre sem tartottak igényt.
A városvezetés egyebek mellett felrótta neki, hogy a céget előbb a NAV sújtotta 1,8 millió forintos adóbírsággal és késedelmi pótlékkal, majd a járási tiszti főorvos bírságolta meg, mert olyan fertőtlenítőszereket alkalmaztak a buszokon, amelyre nem volt engedélyük, végül egy munkaügyi bírsággal tetézték az évet.

Ezenfelül azt is rossz néven vette a városvezetés, hogy Tóth később alaptalannak bizonyuló bejelentésekkel akadályozta a város legnagyobb elektromos tömegközlekedési beruházását, amellyel az önkormányzat szerint összesen 175 millió forint kárt okozott. De azt sem díjazták, hogy csődveszélyre hivatkozva 250 millió póttámogatást kért a várostól, majd 111 milliós eredménnyel zárta az évet. Bár számíthattak volna rá, hiszen 2013-ban 50 milliós veszteséget prognosztizált, majd 79 milliós nyereséggel zártak. Mindenesetre Tóth nem maradt sokáig munka nélkül, hiszen a BKK újonnan kinevezett igazgatója, Dabóczi Kálmán közlekedésszervezőként alkalmazta.

Az új vezérigazgatónak nem ez volt az első meghökkentő személyzeti döntése. Korábban a Synergon Informatikai Nyrt. Futár-projektbe belebukott vezérigazgatóját, Jutasi Zoltánt tette meg a BKK informatikai vezetőjévé.

A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete elnöke, Szabó István nem igazán érti, hogyan bízhat a főváros olyan vezetőben, aki Szegednek több százmillió forintos kárt okozott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.