Kioktatta toleranciából Kövért a német labdarúgó-szövetség

Leiskolázta a magyar házelnököt a német labdarúgó-szövetség. Kövér László gyakorlatilag lemigránsozott egy válogatott focistát, mert nem énekli a himnuszt. A németek viszont úgy látják, a foci egyesíti az embereket, a házelnök meg azt beszél, amit akar.
Többek között azért nem kellenek a migránsok, mert lehetetlen őket integrálni, még a pozitív példák is „ordas hazugságok" – állította Kövár László egy jászberényi fórumon. Példaként a német futballválogatott világhírű játékosát, Mesut Özilt hozta fel, aki bár Németországban született, de a felmenői törökök voltak – vagyis migráns.

Kövér azt mondta, hogy a meccsek elején Özil „tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt", bár ő német állampolgár, de töröknek vallja magát. Szerinte Özil példája is bizonyítja, hogy csak látszólagos az integráció, a migránsok megőrzik a kultúrájukat.

A 168 Óra Online ezzel kapcsolatban megkereste a német labdarúgó-szövetséget (Deutscher Fußball-Bund, DFB), amely így reagált: „a labdarúgó-válogatott kiváló példája annak, miként lehet sikeres az integráció. A játékosok azonosulnak Németországgal és értékeivel, s a pályán mindent beleadnak az országért".

A foci egyesíti az embereket – szögezték le –, s ez független azok nemétől, életkorától, etnikai hovatartozásától, vallási meggyőződésétől vagy bőrszínétől. „A toleráns és nyílt társadalom jellemzője, hogy meghagyja minden embernek a szabad választást azzal kapcsolatban, hogy akarja-e énekelni a himnuszt, vagy sem. A himnusz éneklése önmagában nem fokmérője annak, hogy valaki milyen közel érzi magához a hazáját, és milyen erősen azonosul vele" – fogalmaztak.

A DFB hozzátette, más véleményen vannak, mint Kövér, ugyanakkor – a szabad véleménynyilvánítás keretein belül – tiszteletben tartják minden ember jogát ahhoz, hogy kifejezze a véleményét, és ez a magyar házelnökre is vonatkozik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.