A Hit Gyülekezetét is szégyenfalra tette a tankönyvellátó

Feketelistára teszik azokat a kiadókat, melyek késve szállítottak.
A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) honlapján elérhetővé tette azoknak a kiadóknak a névsorát, amelyek a határidőig, vagyis július 31-éig nem teljes körűen szállították be a Kello régiós raktáraiba a megrendelt példányszámokat. Feketelistájukon szerepel a Magyarországi Evangélikus Egyház Luther Kiadója, a Grimm Kiadó és a Hit Gyülekezete, további 30 kiadó pedig csak részlegesen teljesítette kötelezettségeit - utóbbiak között tüntették fel a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt.

A köznevelési államtitkárság szerint a tavalyi tankönyvellátás problémáit is a késedelmesen teljesítő kiadók okozták. Jelezték: a Kello felkészült az esetleges késedelmekre, így a később szállított tankönyveket külön szervezésben juttatja el az iskolákba. A szerződések értelmében az ezzel járó pluszköltségeket a késve szállító kiadók viselik.

Czunyiné Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkár szerdán Miskolcon azt mondta: minden tankönyv időben, tanévkezdésre eljut valamennyi iskolába.

Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: 12 milliónál is több tankönyv érkezik az elosztó raktárakba, augusztus végéig minden oktatási intézménybe eljuttatják azokat. Szerdától naponta háromszáz iskolába juttatják el a tankönyveket.

Czunyiné Bertalan Judit kitért arra is: a tankönyvek vételárának kifizetése természetesen fontos, ám az a szülő, aki időben ezt nem tudja megtenni, az később pótolhatja. Az államtitkár szavai szerint a tankönyvek ára "jelentősen csökkent", átlagosan 11 ezer forintba kerül egy tankönyvcsomag a családoknak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.