Kilépett az MSZP-ből a volt miskolci alpolgármester

Kilépett az MSZP-ből Fedor Vilmos, Miskolc volt alpolgármestere, aki évekig a szocialista párt országgyűlési képviselője is volt. Felesége, Rózsa Edit indul a polgármesterségért.

Miskolc volt alpolgármestere nem szólt pártjának, hogy felesége, Rózsa Edit indul Miskolc polgármesteri posztjáért.

"Rózsa Edit polgármester-jelöltsége sok mindenre jó, csak arra nem, hogy segítse a Miskolcot romlásba vezető Fidesz-KDNP-s városvezetés leváltását, döntését - bármilyen érdekből is hozta azt meg - tudomásul vesszük" - olvasható a szocialista párt tájékoztatójában. A közlemény ismerteti: Rózsa Edit férje, Fedor Vilmos önkormányzati képviselő "egészen az elmúlt hétig tagja volt az MSZP miskolci önkormányzati kampányát segítő csapatnak, felesége szándékairól nem tájékoztatott, s a történtek ismeretében arról sem beszélt, hogy az MSZP kampányában megszerzett információkat valóban a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel kezelte, kezeli-e."

A miskolci MSZP-szervezet Fedor Vilmos "magatartása miatt fegyelmi eljárás indításáról" határozott, "ő azonban ebben nem kívánt részt venni, inkább kilépett az MSZP-ből, az MSZP listáján szerzett önkormányzati mandátuma sorsáról nem nyilatkozott".

Közölték: sajnálják a döntését, mint ahogyan Rózsa Editét is. Mi továbbra is azon vagyunk, a Miskolcot hűbérbirtokként kezelő városvezetést a választópolgárok jóvoltából leváltsuk, s egy olyan fejlődő pályára állítsuk a várost, amelyet megérdemelnek a miskolciak. Rózsa Edit és Fedor Vilmos ügyével viszont nem kívánunk tovább foglalkozni - zárul a közlemény. Az MSZP a függetlenként induló Pásztor Albert polgármesterjelöltet támogatja Miskolcon.

Rózsa Edit - aki többek között a Magyar Liberális Párt támogatásával indul az őszi helyhatósági választáson - az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, azért döntött az indulás mellett, mert számára lelkiismereti kérdés, hogy Miskolcon, "ahol valamennyi polgármesterjelölt a kirekesztés és a háborúskodás mellett foglalt állást", a választók olyan polgármestert választhassanak, aki az integráció és a béke programját képviseli. Megjegyezte: "azt tanácsolom a szocialistáknak, először maguk között tisztázzák: Pásztor Albert független jelölt-e, ahogyan ő állítja magáról, vagy MSZP-s, ahogyan a szocialisták állítják". A polgármesterjelölt hangsúlyozza, hogy "sem a szocialistáknak, sem Pásztor Albertnek nem ismert a programja", míg az övét a választók vasárnap megismerhették.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.