galéria megtekintése

Kilakoltatás felfüggesztve

0 komment


Rab László

A Város Mindenkié csoport nyílt levélben fordult a Demokratikus Koalíció (DK) vezetőihez egy péntekre tervezett kilakoltatás miatt. A Gyurcsány Ferencnek, a párt XV. kerületi elnökének, alelnökeinek és elnökségi tagjainak címzett levélben a lakhatási jogokért küzdő civil szervezet azt írta: „A Sokak Magyarországa programban önök elköteleződnek az emberhez méltó lakhatás eszméje és társadalompolitikai célja mellett.”

A levél azért született, mert pénteken egy rászoruló, két gyermeket nevelő, egyedülálló anya kilakoltatását tervezték a városrészben, miközben a kerületet a DK jelöltjeként megválasztott Hajdu László polgármester vezeti, és a kilakoltatási ügyben illetékes alpolgármester, Németh Angéla is a párt támogatásával indult a legutóbbi választáson.

Az önkormányzat amiatt a valóban jelentős adósság miatt akarja kilakoltatni T. M.-et és két kiskorú gyermekét, amely az általa korábban lakott önkormányzati bérlakással kapcsolatban halmozódott fel még évekkel ezelőtt – olvasható az AVM levelében.

 

Felhívták a figyelmet arra is, az önkormányzattól korábban éppen azért kérte, hogy egy kisebb lakásba költözhessen, mert miután élettársa különköltözött, nem tudta fedezni a nagyobb lakás költségeit. Mostani bérlakásával kapcsolatban nincs hátraléka, és vállalta a korábban felhalmozódott adósság törlesztését, először egy 90 ezer forintos összeggel, majd további 30 ezer forinttal havonta. Az önkormányzat döntéshozói mégis elzárkóztak attól, hogy esélyt adjanak a családnak. A jelenlegi helyzet tehát az, hogy a DK jelöltjeként megválasztott politikusok döntése nyomán fognak kilakoltatni egy mélyszegénységben élő egyedülálló anyát és két gyermekét, hosszú időre – talán örökre – megfosztva őket attól, hogy saját otthonuk lehessen. „Ennek az erkölcsi botránynak az elkerülése az önök felelőssége is” – zárták levelüket az anya érdekében élőláncot ígérő aktivisták.

Erre várhatóan nem lesz szükség, mert csütörtökön kiderült: a kilakoltatás elmarad. Gyurcsány Ferenc beszélt Hajdu László polgármesterrel, és abban egyeztek meg, hogy 90 nappal elhalasztják a kilakoltatást.

„Az április 22-ére kitűzött kilakoltatást felfüggesztettem – közölte lapunkkal Hajdu László polgármester –, az illetékes végrehajtónak jeleztem döntésemet. A kilakoltatás felfüggesztésével párhuzamosan a közeli napokban független szakértő mediátor bevonásával, valamennyi érdekelt fél részvételével újabb egyeztetést kezdeményezünk az ügy igazságos, emberséges és korrekt megoldása érdekében.”

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.