Kihallgatták a menekülteket bántalmazó operatőrt

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség az illegális bevándorlókat bántalmazó operatőrt – tette közzé honlapján a rendőrség péntek reggel. László Petra csütörtökön közzétett levelében azt írta, „őszintén sajnálja a történteket”.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök este állította elő az operatőrnőt, aki szabadlábon védekezik.

A megalapozott gyanú szerint a negyvenéves nő kedden Röszkénél belerúgott egy kislányba, egy másik embert pedig elgáncsolt, tettét több kamera is rögzítette. Az ügyészség garázdaság vétségének alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást – írták. A további eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja le.

Őszintén sajnálja

László Petra csütörtök este a Magyar Nemzetnek küldött levelet, amelyben azt írja, „őszintén sajnálja a történteket”. Az operatőrnő azt állítja, sokkos állapotba került attól, amit tett, és amit vele tettek.

A forgatás során több száz menekült tört ki, és elmondása szerint egyikük neki rontott, ő pedig megrémült. Az operatőrnő szerint félt, ezért elpattant benne valami, amikor látta, hogy jönnek felé, csak arra gondolt, hogy megtámadják, és meg kell magát védenie.

László Petra megjegyezte, nehéz jó döntéseket hozni, ha az ember olyan helyzetben van, mint amilyenben ő volt.

„Tettemet őszintén megbántam, és vállalom érte a felelősséget” – írja, majd hozzáteszi, nem egy szívtelen, gyermekeket rugdosó rasszista operatőr, ezért szerinte nem szolgált rá a mocskolódásra és a fenyegetésekre.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.