Kifakadt egy ingatlanos a Facebookon, mindenki egyetért vele

Lepusztult, udorító, ám iszonyatosan drága kiadó lakások miatt panaszkodik szenvedélyes Facebook-posztjában egy ingatlanközvetítő cég ügyvezetője. Megkerestünk több ingatlan adás-vétellel és kiadással foglalkozó ügynököt, akik teljes mértékben egyetértenek a posztban leírt állításokkal.

Miklós eleinte Csepelen, később városszerte foglalkozott albérletek közvetítésével. Azt állítja: az utóbbi időben nincs is olyan, ami vállalható lenne, ahova szívesen vinne albérlőt. Szerinte nagyon kevés a hosszú távra kiadó lakás, mert akinek a belvárosban van ingatlana, az inkább Airbnb-zik, azzal ugyanis többet szakíthat, ráadásul többnyire feketén. 

Eszter, egy másik ingatlanközvetítő cég alkalmazottja úgy látja, gyerekkel lehetetlen albérletet találni elfogadható áron, sőt, gyerek nélkül sem jobb a helyzet az olyan környékeken, ahol normális közlekedésileg és közbiztonság van. 

Hasonló tapasztalatai lehetnek Tenkei Zsaninak, aki egy Facebook-posztban fakadt ki az albérletpiac állapota miatt. 

„Eljutottunk odáig, hogy ingatlanosként sincs szívem családos embereket 120.000 Ft-ért bedugni egy undorító, nagymama bútoros, lepusztult, retkes, 54 m2-es panel lakásba! (...) Kik azok, akik ezekért elkérik a 100-120 ezret????Lassan egy lepratelepért is 150-et kell majd fizetni? Már lassan ott tartunk, hogy ha felhív egy bérlő, kénytelen leszek neki azt mondani, hogy a havi fizetésének 80%-ért egy trágyadombot tudunk adni, mivel MÁS NINCS!”

Állításait mind a posztjához írt kommentek, mind a Nol.hu által megkeresett ingatlanosok alátámasztották, sőt Miklós kiegészítette azzal, hogy a legtöbben szívesebben adják ki a lakásukat külföldieknek a biztosabb anyagi háttér miatt. Ő is megerősítette, hogy gyerekkel szinte lehetetlen albérletet találni. Eszter még hozzátette, hogy a CSOK megjelenésével a legtöbben inkább eladják az ingatlant, minthogy albérlővel szenvedjenek, hiszen egy albérlőt nehéz kirakni. 

A fenti Facebook-poszt írója azt javasolja, hogy törvénnyel szabályozzák az árakat elhelyezkedés, energiatanúsítvány és négyzetmérer szerint.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.