Kiakadtak és tüntetnek a püspökladányi tanárok

A Karacs Gimnázium pedagógusait fölháborítja, hogy a megbízott igazgatójukat "visszamenőlegesen", augusztus 15-ével távolították el a posztjáról, s kifogásolják azt is, hogy az új kinevezés önkényesen zajlott. Az új vezető fideszes önkormányzati képviselő, volt alpolgármester.

Tiltakozó aláírásokat gyűjtenek és demonstrációt szerveznek a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium pedagógusai az intézmény élén történt, általuk váratlannak és indokolatlannak tartott vezetőcsere miatt.

A gimnázium élére idén augusztus elsejével megbízott igazgatóként egy évre nevezték ki Pierog Istvánné korábbi igazgató-helyettest, aki elkezdte a munkát, elindította a tanévet, majd szeptember 9-én az iskolában dolgozói értekezletet hívtak össze, ahol közölték, hogy helyette az új vezető Petőné Papp Margit volt alpolgármester. Az új igazgató egyébként jelenleg önkormányzati képviselő, aki az október 12-i választáson újra a Fidesz jelöltjeként indul.

Úgy értesültünk, a pedagógusi kart fölháborítja, hogy Pierog Istvánnét „visszamenőlegesen” távolították el a posztjáról, a megbízását ugyanis augusztus 15-i hatállyal vonták vissza. A tanárok kifogásolják azt is, hogy az új vezető megbízotti kinevezése önkényesen zajlott, Pierognét pedig megalázták a procedúrával.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az üggyel kapcsolatban lapunknak írásos választ küldött, amelyben az előzményekről az olvasható: „2014. március 17-én írtak ki pályázatot az intézmény magasabb vezetői posztjára, amely eredménytelenül zárult, tekintettel arra, hogy sem belső, sem pedig külső pályázó nem volt. 2014. július 31. napjával az érintett intézmény vezetőjének és helyetteseinek lejárt a megbízása”.

A Klik válasza szerint „a fenntartónak kötelessége gondoskodni a köznevelési intézmény zavartalan működéséről, ezért egyeztetések történtek. A korábban vezetői beosztást betöltők közül senki nem vállalta további egy évre a felelősséget a magasabb vezetői feladatok ellátására vonatkozóan. Az eredménytelen egyeztetést követően a fenntartó a rendelkezésre álló adatok alapján intézményvezető-helyettest bízott meg, aki ez idő alatt az intézményvezetői feladatokat is ellátta”.

A Klik közölte: „az intézményvezetőt nem cserélte le a fenntartó. Az új, megbízott intézményvezető a megbízását követően az intézményvezető-helyettes megbízásáról írásban lemondott”.

A szeptember 9-i nevelőtestületi értekezleten történtekről a Klik azt mondta, „bemutatkozott az új, megbízott intézményvezető, akinek a megbízása mellett szólt szakmai tudása, felkészültsége, szakmai múltja, illetve hogy korábban már látott el magasabb vezetői feladatot Püspökladányban”. Hozzátették, az új, megbízott intézményvezető megbízása a sikeres pályázati eljárás eredményes befejezéséig, de legfeljebb 2015. augusztus 15. napjáig tart, az intézményben az oktatás zavartalanul, a megszokott módon folyik.

Szerettünk volna beszélni Pierog Istvánnéval, de megkeresésünkre nem reagált, Petőné Papp Margit pedig későbbre ígért írásos választ.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.