Kiakadtak a szocialisták, szombaton tüntetés lesz

A Nemzeti Választási Bizottság mai ülésén a fideszes Gulyás Gergely megrendelésére betiltotta a PM október 2-i Kossuth téri rendezvényét, ugyanakkor az MSZP Vörösmarty téri rendezvénye ügyében péntekre halasztotta a döntést – írja közleményében a párt. Úgy látják, a „Fidesz választási irodájaként működő NVB ismét politikai döntést hozott". A párt szerint a cél világos: a bizottság azt akarja, hogy az MSZP-nek már ne maradjon ideje megtámadni a független bíróságon a borítékolható pénteki döntést.

Az MSZP nem asszisztál ahhoz – tudatják –, hogy a „Fidesz a nevében független, valójában a kormánypártot szolgáló választási szerveket felhasználva, utólag majd egy jogsértőnek titulált MSZP-s rendezvény megtartásával indokolják a népszavazási kudarcát". A szocialisták ezért, valamint a PM-mel való szolidaritás okáb nem tartják meg a Vörösmarty térre tervezett családi napját.

„Elképesztő, hogy a vasárnapi boltzár után pár hónappal a Fidesz megint előírja az embereknek, hogy mivel töltsék a szabadnapjukat. Egy demokratikus jogállamban nem fordulhatna elő, hogy a hatalom megszabja, ki mikor és mivel töltheti a szabadnapját" – fogalmaz a párt.

Az MSZP különben szombat délelőttre tiltakozó megmozdulást szervez az NVB épületéhez, amelyre „hívnak minden demokratikus ellenzéki pártot, amely tiltakozni kíván a választási szervek fideszes kézi vezérlése és az ellenzéki népszavazási kezdeményezések vagy rendezvények ellehetetlenítése ellen

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.