Kiakadtak a magyar taxisokra, jön az ellentüntetés

A Facebookon eddig már több mint 9300-an jelezték, hogy nem ülnek taxiba, tiltakozásul a budapesti közlekedés többszöri megbénítása és a taxishiénák ellen.

Ne utazz taxival június 1-én! – hangzik a felhívás, amelyet a Facebookon tettek közzé nemrég, megelégelve, hogy az Uber és más magánszemély-szállítási szolgáltatások miatt tüntető taxisok időről időre megbénítják Budapest életét.

Taxistüntetés május 10-én a ferihegyi gyorsforgalmi úton
Taxistüntetés május 10-én a ferihegyi gyorsforgalmi úton
Batka Zoltán / Népszabadság

A taxisok a héten a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton akadályozták a közlekedést, ami hatalmas dugóhoz vezetett, a visszajelzésekből ítélve azonban a tiltakozássorozatuk kezd kissé kontraproduktív lenni, a Facebookon megjelent felhívásra legalábbis három nap alatt már több mint 9300-an jelezték, hogy nem ülnek taxiba június 1-én.

A felhívás így hangzik:

„Elég volt az állandó taxis tüntetésekből! A mai napon most MI átlagemberek tiltakozzunk a taxisok ellen. Nem kell az úttorlasz, a város lezárása. Egyszerűbb dologgal kell bénítani a taxis társadalmat. Ne utazz taxival a mai napon! Senki nem fog taxit hívni és beülni hozzájuk. Így lehet békésen tudtukra adni, hogy nem kérünk a magas díjakból, pofátlan viselkedésükből, átveréseikből, hülyének nézésükből. – Kinek nem inge, ne vegye magára! –

NE UTAZZ TAXIVAL A MAI NAPON! 2016.06.01"

Az eseményt kísérő hozzászólásokból árad az ingerültség. Van, aki azt firtatja, hogy a taxisok miért az embereken akarnak bosszút állni az Uber „adócsalási praktikáiért", másvalaki pedig azt állítja, a Balaton Soundon vihar idején a taxisok mindenkitől hétezer forintot kértek egy négy kilométeres útért, alkudni pedig nem lehetett. „Senki nem ment velük, inkább gyalog mentek szarrá ázva, magyar és külföldi is! Hat perces munka hétezer forint. Jó órabér. Ennyit a tisztességről..." – jegyzi meg pikírten az egyik hozzászóló.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.