Kiakadtak a HVG orbános-vidás címlapjára

Szabó Endre, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége bocsánatkérésre szólítja fel a szerkesztőséget a betlehemi jászolban egy halom pénzre bazsalygó kormányzati politikusok miatt.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége bocsánatkérésre szólítja fel a szerkesztőséget, amely karácsonyi számának „gyűlöletkeltő és gúnyos” címlapjával az egész kereszténységet és minden jó szándékú embert megsértett – írta az mno. Szabó Endre, a szervezet elnöke a Lánchíd Rádiónak nyilatkozva azt mondta, a kép, melyet a hetilap megjelentetett, több mint ötmillió hívőbe rúgott bele. Beszélt arról is: szerinte a család intézményét is lejáratta az újság.

Szabó így írta le a címlapot: „Ott a betlehemi jászol és a félhomályban világít a jászolban levő rengeteg pénz, ami mögött ott áll a Szűz Máriának öltözött Vida Ildikó, nézve a rengeteg pénzt nagy örömmel, a kis Jézus helyett. Mellette ott áll néhány kormánypárti politikus, akik valóban nagy átéléssel és nagy örömmel nézik a jászolban levő halom pénzt." A fénylő aranypénz-kupacra egyébként Vida Ildikó NAV-elnök mellett Orbán Viktor, Lázár János, Rogán Antal, Habony Árpád, Szijjártó Péter és Giró-Szász András tekint le boldog mosollyal.

Miként arra a 444 felfigyelt, említésre méltó a riporter reakciója is: „Ha mondjuk ezt megcsinálták volna, nem is mondok más vallást, hanem megcsinálták volna mondjuk a muszlimokkal, akkor tulajdonképpen azt hiszem, hogy az, aki ezt megtervezte, kiadta, jóváhagyta, az körülbelül a legközelebbi ilyen dönerárusig jutott volna el, mert akkor az ugye azzal a nagy késével, amivel szeletelgeti a dönert, azzal szépen elvágta volna a torkát az illetőnek a muszlim vallás előírásai szerint."

„Nagyon ízléstelen, bunkó dologról van szó" – állapította meg Szabó, aki később kifejtette azt, hogy a kereszténység mellett a családokat is megsértette a HVG. „Nekem a betlehemi jászolról, mint a lakosság többségének, nem csak a kis Jézus születése, hanem a családi fészek melege, a családi összetartozás jut az eszembe. Na, most behelyettesítik ezeket a pozitív irányultságú szereplőket, teljesen milyen melyik párt embereivel, (...) az egészet egy lejárató, negatív kampányra használják fel, az tényleg egy undorító dolog."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.