Kiakadt Kövér beszédén a volt helyi Fidesz-elnök

Szégyenteljesnek nevezte Kövér László balkányi kampánybeszédét Helmeczy László ügyvéd, az ellenzéki Kormányváltás parlamenti képviselő-jelöltje. Szerinte mélységesen sértő, hogy a házelnök "hétpróbás gazembereknek" nevezte azokat a politikusokat, akik  a Fidesz-KDNP helyi jelöltjével, Simon Miklóssal szemben indulnak a választásokon.
Helmeczy László tudósítónknak azt mondta: elfogadhatatlannak tartja, hogy Kövér László ilyen hangon beszél politikai ellenfeleiről. Mint mondta, Kövér ezek szerint "hétpróbás gazembernek" tartja Veres Jánost, aki a leghosszabb ideig hivatalban kévő pénzügyminiszter volt, és a jobbikos Kiss Sándort, aki a foglalkozását tekintve egyszerű patikus.

Helmeczy közölte: mivel a mostani kampányban ő maga is Simon Miklós kihívója, ezért a "hétpróbás gazember" kifejezés őrá is vonatkoztatható, ami a fideszes házelnöktől különösen sértő. Helmeczy ugyanis a Fidesz egykori Szabolcs megyei elnökeként és a párt volt nyíregyházi elnökeként az 1990-es években mintegy tíz évig dolgozott a Fideszben. A politikus hozzátette: ha Kövér László valóban "hétpróbás gazembereket" akar látni, akkor nézzen szét a saját környezetében, és gondoljon a kétes üzleti ügyeiről elhíresült testvérére, Kövér Szilárdra.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.