Ki nem találná, mit hozott ki a kamu konzultáció

Állítólag négyszázezren válaszoltak a kormánynak arra, hogy mennyire gyűlölik az idegeneket. A szocialisták szerint hatalmas bukás a fröcsögő kampány.

Eddig 400 ezren küldték vissza a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőívét, amiből több mint 200 ezret már fel is dolgoztak. Ezekből az látszik, hogy a nagy többség határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól bevándorlásügyben - mondta a kormányszóvivő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán közölte: az eddigi válaszadók 90 százaléka támogatja, hogy szigorúbb legyen a szabályozás a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban.

Azzal pedig a válaszolók több mint 90 százaléka ért egyet, hogy az esetleg felmerülő munkaerő- és népesedési kérdéseket ne bevándorlással, ne a migráció engedélyezésével, hanem családtámogatási eszközökkel oldják meg - tájékoztatott a szóvivő.

MSZP: Hatalmas bukás

Hatalmas kormányzati bukásnak nevezte az MSZP közleményében a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt, mondván, csak a választásra jogosultak 5 százaléka válaszolt a feltett kérdésekre.

Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatójára reagálva azt írták, "hatalmas erkölcsi és anyagi bukás a brókerkormány konzultációs kérdőívnek álcázott menekültellenes, idegengyűlölő kampánya, mivel eddig a választásra jogosultak csupán alig 5 százaléka válaszolt rá".

A szocialisták szerint kidobtak 1,3 milliárd forintot "egy embertelen, uszító hangulatkeltésre, amely megalázó minden becsületes, jóérzésű magyar ember számára". Eközben pedig az ügyet kezelni hivatott Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak mindössze 50 milliós pluszpénzt biztosítanak a következő évre.

Jelezték: az MSZP továbbra is arra kéri a józanul gondolkodó polgárokat, hogy ne válaszoljanak a kérdőívekre, "a fröcsögő plakátkampány üzenetét pedig a polgári ellenállás eszközeivel mindenki úgy semlegesítse, ahogy csak tudja".

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.