Kezdődik a tankönyv-mizéria

Augusztus 15-ig kell befizetni a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) által a tanulók lakcímére kipostázott tankönyvcsekkeket.

A Kello tájékoztató anyaga szerint a szülőknek lehetőségük van a tankönyvcsomagok ellenértékét többféle utalvánnyal is kiegyenlíteni a társaság ügyfélszolgálati pontjain.

A papíralapú utalványok közül elfogadják az Erzsébet iskolakezdési, ajándék és gyermekvédelmi utalványt, a Sodexo iskolakezdési támogatás utalványt, a Ticket Service beiskolázási utalványt, a Posta Paletta iskola és ajándékutalványt, valamint a Puebla beiskolázási, ajándék, kultúra utalványt. Elfogadható e-utalvány az OTP Cafeteria kártya és a Multi-Pay Cafeteria kártya.
Felhívták a dokumentumban a figyelmet arra is, hogy azok a tanulók, akik pótvizsgázni fognak, ne fizessék be a csekket, csak a pótvizsga után.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár az MTI-nek adott június végi nyilatkozatában kiemelte: a tavalyi tapasztalatok alapján, a pedagógusok bevonásával, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. rendszerének javításával felkészültek a tankönyvterjesztés zavartalan lebonyolítására.

Az államtitkár kedden Debrecenben azt mondta: ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, az iskolákba szállítás pedig időben megkezdődik. Az Alföldi Nyomda Zrt.-ben tett üzembejárás utáni sajtótájékoztatón közölte, hogy a nyomdából kikerülő tankönyvek órákon belül eljutnak a Kello raktáraiba, a tankönyvek terjesztése pedig az előre tervezett határidőben megkezdődhet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.