Kezdeményezték a fideszes Voldemort mentelmi jogának a felfüggesztését

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Mengyi Roland (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - közölte Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője csütörtökön, Budapesten.

Mengyi neve egy uniós pályázati ügyben került elő, amelyet a 168 Óra tárt fel. Lehallgatási jegyzőkönyvekre és tanúvallomásokra hivatkozva a hetilap azt megírta, hogy 2015-ben egy országos szociális szövetkezeti hálózat vezetője uniós pénzekre akart pályázni, így került kapcsolatba ismerősei révén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes képviselővel. A lap szerint a politikus által prezentált pályázatíró azt mondta nekik, hogy miután elnyerik a támogatást, ötven százalékot vissza kell folyatni. Később ez az összeg 90 százalék lett. Korábbi cikkünk szerint a célpont egy viszonylag kicsi, 500 milliós keretösszegű uniós pályázat lehetett.

A vallomások tanúsága szerint a szinte a semmiből feltűnt Mengyi szerette a Harry Potter-könyvek gonoszának, Voldemortnak szóllíttatni magát.

A botrány kitörése után Mengyi jelezte, hogy kész lemondani a mentelmi jogáról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.