Kevesli fizetését, ezért lemond a polgármester

Január végén távozik posztjáról Hoffmann Antal, Bezedek független polgármestere.

A 258 lelkes, dél-baranyai falu első embere azért távozik, mert megalázónak tartja 51 ezer forintos tiszteletdíját és a 7854 forintos költségtérítést.

Az idén 80. évét betöltő Hoffmann sikeres pécsi vállalkozói múlttal, nyugdíjasként 1998-ban tért vissza szülőfalujába, miután a hátrányos helyzetű település lakói megkérték, induljon a polgármesterségért. Azóta mindig nyert, legutóbb kihívója sem volt. Az önkormányzat vagyona az elmúlt 16 évben 80 millióról 400 millióra gyarapodott. A Fidesszel szimpatizáló, konzervatív polgármester 9 évig semmilyen javadalmazást nem kért falujától, később a tiszteletdíjat és a költségtérítést elfogadta.

Kétharmaddal nyomták le a Fideszt

Nem ez volt a Fidesz nagy napja: hat településen tartottak vasárnap időközi választást, több helyen független polgármester nyert. Részletek itt.

A jogszabályok változása miatt viszont annyira alacsony lett ez a két juttatás, hogy az már nem fedezi a Pécsről Bezedekre ingázó polgármester benzinköltségét sem. Emiatt Hoffmann novemberben – intézkedést váró - levelet írt Kósa Lajosnak, ám a Fidesz alelnöke még csak nem is válaszolt a faluvezető soraira. Mindezek hatására Hoffmann Antal úgy döntött, hogy lemond tisztségéről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.