galéria megtekintése

Kevés ennél fontosabb oldal van ma Magyarországon

1 komment

Sz. K.

Felfekvés elleni matrac, oxigénpalack, beszélgetés daganatos beteggel, kilakoltatást megakadályozó kőművesmunka – többek között ezeket kérték a nem egészen egy hónapja indult Adjkirály! oldalon keresztül, akiknek segítségre van szükségük. Segítség pedig akad bőven, ha van, aki mindezt megszervezi. A honlapnak éppen az a célja, hogy könnyen egymásra találjon adományozó és rászoruló. 

Az Adjkirály!-on mindenki láthatja, kinek mire van szüksége, vagy miben segíthet. Az egyik alapító, Kollár Róbert azért találta ki az oldalt, mert az RTL Híradó szerkesztőjeként tapasztalta, hogy rengetegen jelentkeztek felajánlásokkal, ha értesülnek róla, hogy valaki nehéz helyzetbe került - például súlyos betegségben szenved, vagy hirtelen hajléktalanná válik, mert leégett a házuk. Igyekeztek összekötni a feleket, de ez az oldal még könnyebbé teszi, hogy egymásra találjon rászoruló és adományozó. Bármilyen tárgyat vagy szolgáltatást lehet kérni, csak pénzt nem közvetlenül. De ha mondjuk műtétre kellene anyagi támogatás, az oldal szerkesztői vállalják a gyűjtést, és maguk utalják el a klinikára a megfelelő összeget.

forrás: Adjkiraly.hu

Eddig már több mint 1600-an csatlakoztak Kollár és az információtechnológia területén dolgozó Pintér Pál által alapított projekt Facebook-oldalához, és folyamatosan érkeznek a kérések és a felajánlások a honlapjukra is. Bárki feltöltheti igényét, és dönthet arról, mit mond el magáról, a helyzetéről. Láthatja, sokan vannak hasonló helyzetben, és azt is, hogy rengeteg a segítőkész ember.

 

Kérésből sokféle van. Egy fiatal apáról és 3 és fél éves, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisfiáról elsőként az nlcafe.hu írt. A kisgyerek sem mozogni, sem lélegezni nem tud önállóan, és 15 hónapos volt, amikor anyukája elköltözött otthonról, majd nagymamája is elhagyta őket. Három dolgot kerestek: felfekvés elleni matracot, nagyobb babakocsit és hordozható oxigénpalackot. A cikk publikálása után rengetegen segítséget ajánlottak a családnak.

Nemrég egy egyedülálló anya kérte szakember segítségét szobaablakuk feletti rész kőművesmunkáiban. Munkanélküliként kevés pénzből él két isfiával, és lakhatatlannak akarják nyilvánítani a lakásukat.

Egy négyéves gyerek mamája arról írt: kisfia ritka, összetett, veleszületett betegséggel él, a szívüregek és az erek nem fejlődtek ki rendesen, ennek következtében a véráramlás sebessége és iránya sem megfelelő. Emiatt gyengül a szívizom, a kamrák és a szív nem képes garantálni a szervezet vérellátását. Egyéves korában már megműtötték, pacemakert is beültettek neki. A családnak szüksége lenne élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, örülnének játékoknak is. Egy kiló liszt vagy egy csomag tészta is nagy segítség, írják. 

A Cegléden élő Gombai Virginia önkénteseket keresett, akik bejárnak beszélgetni Budapesten kezelt férjéhez a kórházba. Ketten vállalták, hogy meglátogatják, egyikük heti háromszor munka után, és napközben is telefonált. Lászlóról két éve derült ki, hogy agydaganata van, tavaly júliusban pedig, hogy leukémiás. Most Virginia azon dolgozik, hogy családi házukban steril szobát alakítson ki férjének, aki nemrég esett át egy kemoterápiás kezelésen. Később újabb kemo várható, és ha találnak donort, akkor őssejtbeültetés. A családnak jól jönne bármilyen támogatás, ami a napi megélhetésüket megkönnyíti, és emellett bármi, ami a steril szoba kialakításához szükséges, legyen az anyag, vagy egy szakember munkája.

Gombai Virginia és kislánya, Réka
Adjkiraly.hu

Egy miskolci nő felajánlásából berendezték egy 18 éves fiú szobáját, aki most kezdte meg egyetemi tanulmányait. Békásmegyerről pedig egy gyeden lévő anyuka segítene egy olyan fáradt kismamának, aki szeretne pihenni vagy egyszerűen ügyintézni, de nincs kire hagynia a gyerekét. És szívesen beszélget is vele, ha épp arra csak vágyik. Tímea angol-magyar, magyar-angol fordítást vállal, az achát csigákat tenyésztő Rózsa pedig azoknak a családoknak, gyerekeknek szerezne örömet az állatokkal, akik a költségesebb díszállattartást nem engedhetik meg maguknak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.