Kétharmadot kapott Karácsony

Továbbra is Szabó Tímea és Karácsony Gergely vezeti a Párbeszéd Magyarországot, mivel a párt vasárnapi taggyűlésén újabb két évre bizalmat kaptak. A tagság a baloldali előválasztást, az alapjövedelem-kampány folytatását és a Városliget, illetve a budapesti olimpia sorsáról tartott népszavazás ötletét is támogatta, így a PM aktívan részt vesz majd az aláírásgyűjtésben.
A hétvégi taggyűlése nagy többséggel elfogadta az eddigi társelnökök – Karácsony Gergely zuglói polgármester és Szabó Tímea országgyűlési képviselő –, valamint Jávor Benedek európai parlamenti képviselő és Tordai Bence szóvivő beszámolóját. A rendezvényen sor került a társelnökök (újra)választására is: Szabó Tímeának nem volt kihívója, Karácsony Gergelynek viszont három is akadt Barabás Richárd, Erőss Gábor és Erdős Zoltán Philippe személyében. Erőss és Erdős a választás előtt visszalépett, Karácsony Gergely pedig meggyőző, kétharmados többséggel nyert Barabással szemben.

– A PM világának meghatározó értékei a szabadság, a biztonság és a közösség. A szabadság a saját életünkről való döntés lehetősége; ennek jegyében is határozott úgy – ellenszavazat nélkül – a PM közössége, hogy mindent megtesz a budapesti népszavazás sikeréért. Fontosnak tartják, hogy az emberek dönthessenek az olimpiarendezésről, és megakadályozhassák a Városliget beépítését – ezért áll majd bele a PM az aláírásgyűjtési kampányba – írják a taggyűlésről kiadott közleményben.

– A PM stratégiájában kiemelt fontosságot tulajdonít a helyi közösségeknek, az egyes ügyek mellett elkötelezett civileknek, a független polgármestereknek és helyi képviselőknek. Úgy látják, hogy a Fidesz csak akkor győzhető le egy választáson, ha lesz 106 igaz ember, akik a helyi közösségek támogatásával bátran felveszi a harcot az állampárt ellen. A Párbeszéd Magyarországért a kovásza lenne annak a folyamatnak, amelyben ezek a hiteles emberek kiemelkedhetnek. 2018-ra nézve ez azt jelenti: a PM a párbeszéd és együttműködés kultúráját képviseli, de csak olyan megoldásnak lesz részese, amely az emberek kezébe adja az érdemi döntéseket, és amelynek eredményeként világos, hiteles és vonzó alternatíva áll majd szemben a Fidesz világával. Ezért a PM taggyűlése úgy határozott: támogat egy jól meghatározott, korrekt feltételekkel megrendezett előválasztást.

A PM emellett továbbra is folytatja az alapjövedelem bevezetéséért folytatott küzdelmét: meggyőződésük, hogy a mindenkire kiterjedő biztonságot, a kisebb egyenlőtlenségeket és a magasabb béreket az alapjövedelem programján keresztül lehet elérni – fogalmaz a közlemény.

A PM vasárnap új elnökséget is választott: a megnövekedett feladatokat a korábbi öt helyett hét elnökségi tag látja el. Szabó Tímea és Karácsony Gergely társelnökök mellett az elnökség további tagjai Barabás Richárd, a ZöldFront ifjúsági mozgalom társelnöke, XI. kerületi önkormányzati képviselő, Erőss Gábor korábbi elnökségi tag, józsefvárosi képviselő, Hudák János, csepeli önkormányzati képviselő, Szabó Zsolt, dunaújvárosi képviselő és V. Naszályi Márta, I. kerületi önkormányzati képviselő lettek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.