galéria megtekintése

A kétfarkúak már attól féltek, hogy nem lesz elég szabad hely a plakátjaiknak

27 komment


Lencsés Károly

Már megjelentek az utcán a kétfarkúak plakátjai. „Tudta? A korrupciós bűncselekmények legnagyobb részét politikusok követik el" – üzeni már az utcán is a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az egyik elsőként kiragasztott kampányplakátján.

Kovács Gergely pártelnök kérdésünkre elmondta: az országban 450 óriásplakáthelyet vásároltak, valamint ötszáz citylight plakátot is kihelyeznek. Emellett száz-százezer A3-as és A4-es méretű kisplakátot, s ugyanennyi matricát rendeltek. Az első ötvenezer darab ezekből is elkészült, és egy részüket postázzák, illetve kocsival viszik vidékre.

A párt különben több mint kéttucatnyi különféle „hülye válasszal" támadja a hivatalos kvótakampányt, meg arra is felszólít mindenkit, hogy „Szavazz érvénytelenül!".

Az akció finanszírozására indított gyűjtés kapcsán megtudtuk: alig több mint két hét alatt csaknem harmincmillió forint jött össze, és még várják az adományokat. De a dolgok a párt számára azért is meglepően jól alakultak, mert nem voltak biztosak benne, hogy találnak elég szabad plakáthelyet, ám végül a tervezett számban sikerült szerződést kötniük – közölte Kovács. Igaz, volt olyan cég is, amely nem volt hajlandó a kétfarkúaknak plakáthelyet adni.

 

Úgy tűnik, „passzivistákban" sem lesz hiány, mert csak Budapesten hatszázan jelentkeztek, s vidéken is nagyjából ugyanennyien vállalkoznak a plakátok kiragasztására. Öt területi „felelőtlenük" várja azonban a további érdeklődőket is. A pártelnök maga is csodálkozik rajta, hogy a kampányukat ennyien hajlandók személyes közreműködésükkel segíteni.

Kétfarkú-plakátok a budapesti Teréz körúton
Kétfarkú-plakátok a budapesti Teréz körúton
Teknős Miklós / Népszabadság

A „passzivistákat" egyébként felkészítik arra, hogy miként plakátozhatnak most – a kampányidőszak miatt – legálisan, s hová ragaszthatnak, hová nem. Emellett kapnak egy írásos tájékoztatót a hatályos jogszabályokról, amit akár a rendőröknek is megmutathatnak, ha esetleg vegzálnák őket.

Arra sem számított korábban Kovács, hogy egyszer ekkora országos hálózatuk lesz, amelynek működtetését még maguk is tanulják. Úgy látja, ez most jó kísérlet arra, hogy felmérjék, mekkora támogatottságra számíthatnak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.